SEGRE

Quines van ser les sèries més vistes en plataformes el 2019?

Imatge promocional de 'La casa de papel'.

Quines van ser les sèries més vistes en plataformes el 2019?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Joc de trons’, 'La casa de papel' i 'Anatomia de Grey’ es posicionen com les sèries més vistes en plataformes digitals de vídeo sota demanda el 2019. A més de 'La casa de papel', unes altres quatre ficcions espanyoles entren també al top 20 de les més vistes: 'Las chicas del cable', 'Vis a Vis’, 'Élite’ i 'Arde Madrid’.

Així es desprèn del Baròmetre OTT de la consultora d’audiències GECA que s’ha presentat al Seminari AEDEMO de Televisió a València, i que analitza els hàbits de consum, els públics i els continguts més consumits en les OTTs.

De l’estudi també s’extreu que el total d’11 de les 15 sèries més vistes a les plataformes digitals (també conegudes com a plataformes 'over-the-top' o OTT) a Espanya el 2019 són produccions creades per a la televisió en obert com 'La casa de papel', 'Anatomia de Grey’, 'Black Mirror' i 'Víkings’.

Segons GECA, l’informe posa de manifest la "supremacia" de Netflix com l’OTT amb més penetració a Espanya, amb gairebé un 60% de subscriptors respecte al total d’aquestes plataformes. Aquest resultat se situa més de 15 punts per sobre dels que registren Movistar+ (43,6%) i Amazon Prime Video (42,6%), segona i tercera plataforma del rànquing, ambdues amb una xifra molt similar.

"Novament queda reflectit l’alt grau de satisfacció entre els usuaris amb el que compten que totes les principals plataformes per les quals s’ha preguntat, amb més d’un 90% d’ells disposats a renovar la seua subscripció", han assenyalat des de GECA.

'JOC DE TRONS’ I 'LA CASa de papel', LES MÉS VISTES

De forma global, prenent com a referència la dada totalitzada de les tres onades dutes a terme el 2019, 'Joc de trons’ se situa com la sèrie més vista en aquestes plataformes l’any passat amb un 22,5% de subscriptors que afirma haver vist la sèrie que a Espanya està disponible a HBO i Movistar+.

El segueixen en el podi, amb una dada pràcticament anàloga, 'La casa de papel' (Netflix), amb un 19,9%, i 'Anatomia de Grey’ (Prime Vídeo i Movistar), amb un 19,5%. La sèrie mèdica creada per Shonda Rhime no és l’única sèrie "de catàleg" que se situa entre el més vist "en aquestes plataformes", rànquing en el qual apareixen títols com 'Vikings', 'The Good Doctor' o 'The Walking Dead', entre d’altres.

De fet de les 15 sèries amb més seguiment, un total d’11 són produccions creades i emeses a la televisió lineal fora i dins de l'Estat espanyol. A part de les anteriorment esmentades, també figuren 'Black Mirror', 'Arrow', 'Breaking Bad', 'Agents de S.H.I.E.L.D.'Vis a vis’ i 'American Crime Story'.

Més enllà dels rànquings que publiquen les pròpies plataformes en les quals es posa l’èmfasi a les produccions pròpies originals, els resultats del Baròmetre OTT de GECA reflecteixen que el gruix del consum de les OTTs "prové de produccions la popularitat de les quals prové precisament de la seua emissió prèvia a la televisió tradicional".

Segons GECA, "l’anterior és especialment rellevant de cara a l’imminent llançament a Espanya el proper mes de març de Disney+, plataforma que compta amb un potent catàleg recolzat per firmes com FOX, Lucas Films, Star Wars, ABC, Marvel, National Geographic, Pixar i la pròpia Disney".

Referent a això, GECA va preguntar als enquestats en l’onada del mes de desembre de 2019 sobre la seua predisposició a subscriure’s a aquesta nova plataforma, i va resultar que gairebé una quarta part d’ells es mostraven decidits a sol·licitar l’alta una vegada estigui disponible.

CONSUM EN PANTALLA GRAN

Un altre dels aspectes relacionats amb aquestes plataformes que analitza el Baròmetre OTT de GECA és la forma en què els usuaris consumeixen els seus continguts. Malgrat la llibertat que ofereixen les OTT respecte a horaris i llocs per realitzar el visionament, "el televisor s’erigeix com el dispositiu més utilitzat pels subscriptors a l’hora de veure aquestes plataformes".

Un 79% dels enquestats afirma consumir OTTs en la seua Smart TV, dada que supera amb escreix el d’usuaris que fan servir l’Smartphone o la Tablet per a aquesta finalitat.

Una altra dada rellevant és la relativa a les franges del dia en les quals els usuaris fan consum d’aquests serveis. I és que gairebé el 80% dels entrevistats concentren el seu visionament entre les 21.00 i les 23.00 hores, amb la qual cosa "exerceixen així una batalla directa amb la televisió convencional per l’audiència que es troba davant el televisor a la banda del prime time".

tracking