SEGRE

GALERIA INAUGURACIÓ

Art amb firma de dona a l'Espai Cavallers

Exposició col·lectiva amb obres d’una dotzena de creadores || Entre elles, Lita Cabellut, artista de fama internacional

alt

Creat:

Actualitzat:

La galeria Espai Cavallers de Lleida es va sumar ahir a la celebració demà diumenge del Dia Internacional de la Dona inaugurant l’exposició col·lectiva A&D. A d’Art i D de Dona, en la qual el motiu central és mostrar i visibilitzar el talent artístic femení a través d’una selecció d’obres d’una dotzena de creadores de diverses disciplines. Una mostra de pintura, escultura i fotografia que podrà visitar-se durant tot aquest mes de març i que fusiona noms emergents amb figures consolidades, entre les quals destaca l’artista hiperrealista Lita Cabellut, actualment una de les més cotitzades i de les que més venen d’Espanya i amb gran reconeixement internacional. Nascuda a Sarinyena (Osca) el 1961, va viure amb la seua família a Barcelona des que era un nadó. Les circumstàncies de la vida la van portar de nena a sobreviure al carrer abans de passar per un orfenat i posteriorment ser adoptada. Els seus pares adoptius la van atansar a la cultura i d’allà a la pintura. Establerta a la Haia des del 1980, la revista Artprice la va situar fa cinc anys com l’artista espanyola més cotitzada sols darrere de Miquel Barceló i Juan Muñoz. Dos de les seues obres recents poden veure’s ara a l’Espai Cavallers amb peces de les lleidatanes Maite Villafranca, Aurembiaix Sabaté i Lídia Vives; les catalanes Anna Agustí, Carme Aliaga, Laia Arnau, Marta Duran, Rebeca Muñoz, Maria Perelló i Montse Valdés; i la madrilenya Pilar López.

D’altra banda, la sala dels serveis territorials de Cultura a Lleida, a la rambla Aragó, exhibeix des d’ahir i fins al 16 d’abril la sisena edició de la Mostra d’Art Jove del Solsonès, amb una selecció d’obres de sis creadors del col·lectiu d’artistes de la comarca: Ruth Medes, Rut Selva, Samantha Baldaccini, Pau Reig, Mireia Ribalta i Judith Casaldàliga.

Projecte conjunt a Tàrrega de dos artistes lleidatanes La fotògrafa de Corbins Aida Lesan i la dissenyadora i escenògrafa de Balaguer Maria Monseny es van estrenar dijous com a col·lectiu Silvestres a la Sala Marsà de Tàrrega amb l’exposició Camp d’estudi, “un projecte centrat en el territori i el paisatge”. La inauguració es va emmarcar en els actes del Dia Internacional de la Dona a Tàrrega.

La responsable de l’Espai Cavallers, ahir en la inauguració de l’exposició amb algunes de les artistes.

La responsable de l’Espai Cavallers, ahir en la inauguració de l’exposició amb algunes de les artistes.MAITE MONNÉ

La responsable de l’Espai Cavallers, ahir en la inauguració de l’exposició amb algunes de les artistes.

La responsable de l’Espai Cavallers, ahir en la inauguració de l’exposició amb algunes de les artistes.MAITE MONNÉ

tracking