SEGRE

EQUIPAMENTS ANUNCI

Tanquen els cines de tot Lleida i locals de lleure de la capital

Sense projeccions, ni sessions en set pubs i discoteques del Grup Bonöbo

Imatge d'arxiu de la Sala Manolita de Lleida.

Imatge d'arxiu de la Sala Manolita de Lleida.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

A les suspensions de concerts de música, representacions teatrals i activitats literàries i al tancament de museus i equipaments culturals, ahir es van sumar també les sales de cine de tota la província, així com diversos locals de lleure nocturn a la capital del Segrià.

Així, després que dijous els cines anunciessin la reducció del nombre d’espectadors permesos en cada projecció a un terç de l’aforament de cada sala, l’allau de tancaments a tot el país van acabar ahir per provocar que les sales de Lleida abaixessin la persiana.

Chayanne va ajornar el concert de dimecres vinent a Barcelona i Bad Gyal, la gira espanyola

El Grup JCA Cinemes, titular a la província dels cines Principal i Rambla a Lleida i el complex JCA Alpicat, va informar que “els establiments estaran tancats fins a nova ordre”. En aquest mateix sentit es va pronunciar el responsable de les sales Screenbox Funatic de Lleida, Miquel Àngel Carrillo, que va informar que “la programació queda temporalment suspesa”. De la mateixa manera, el Circuit Urgellenc va informar en un comunicat que “a fi de col·laborar en tot el possible en la reducció del contagi provocat per la pandèmia de Covid-19, Circuit Urgellenc suspèn les activitats durant almenys dos setmanes a totes les sales de cine”, que a la província inclouen els Majèstic de Tàrrega, l’Armengol de Bellpuig, el Casal d’Agramunt, La Lira de Tremp, el París de Solsona i Era Audiovisuau de Vielha, així com les projeccions al Centre Cultural de Mollerussa i la sala de l’ajuntament de Balaguer. La mesura també afecta les sales que gestiona a Binèfar, Tamarit, Saidí i Mequinensa. També van anunciar la suspensió de projeccions els Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, que tampoc podran oferir dimarts que ve la retransmissió en directe via digital de l’òpera Fidelio des de la Royal Opera House de Londres, prevista també a La Lira de Tremp.

Les afectacions per la crisi sanitària del coronavirus van arribar també al lleure nocturn a Lleida. El Grup Bonöbo, que engloba set pubs i discoteques a la capital del Segrià (Maracas, Xtras, Billion, Comèdia, Babaroom, La Nuit i la sala Manolita), va informar que, “malgrat complir totes les mesures legals per poder obrir amb garanties, ja que l’aforament és inferior a 1.000 persones a cada local, hem optat per responsabilitat amb la societat de Lleida no obrir ni celebrar cap esdeveniment aquest cap de setmana a causa del Covid-19 (...), ja que el nostre principal objectiu és no promoure cap situació de risc per als nostres clients i treballadors”. La discoteca La Boîte va informar també que l’activitat de la sala quedava paralitzada des d’ahir.

barcelona

Les mesures per a la prevenció i el control del coronavirus van provocar ahir el tancament de tots els museus de Catalunya, així com les biblioteques i serveis al públic del Sistema Bibliotecari per un període mínim de quinze dies. Grans equipaments com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) encara van obrir ahir a primera hora però només fins al migdia. La Fundació Joan Miró també va tancar portes a les dotze. Durant el matí van abaixar la persiana equipaments com el Centre Arts Santa Mònica, el Museu Marítim de Barcelona, la Fundació Joan Miró, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), els centres culturals de la Fundació la Caixa i els museus de la Fundació Dalí. A la tarda es van afegir a la comunicació pública del tancament i cessament d’activitats el Museu d’Art de Girona, La Pedrera de Barcelona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Fundació Antoni Tàpies i galeries de Barcelona com la Sala Dalmau o la Toni Tàpies, entre d’altres. A Lleida, la galeria Espai Cavallers va assenyalar que de moment seguiria oberta al públic. També van anunciar cancel·lacions al festival Barnasants i l’ajornament del BCN Film Fest. En l’àmbit de la música, dos grups referents a Catalunya, Sopa de Cabra i Els Amics de les Arts, van anunciar també ajornaments. El grup liderat per Gerard Quintana va comunicar que trasllada al 28 de maig el concert de presentació del seu nou disc, La gran onada, que s’havia de celebrar avui al Poble Espanyol de Barcelona. Val a recordar que la banda no actuarà el 27 de març a la Llotja de Lleida. I Els Amics de les Arts van ajornar la publicació del seu nou disc, El senyal que esperaves, prevista per divendres que ve.

La sala Manolita, ahir a la tarda, un dels locals de lleure de Lleida que tancaran aquest cap de setmana.

La sala Manolita, ahir a la tarda, un dels locals de lleure de Lleida que tancaran aquest cap de setmana.AMADO FORROLLA

tracking