SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CINE

La Mostra, nova víctima del virus

Paeria i Centre Llatinoamericà anul·len la pròxima edició, prevista del 4 a l’11 de juny || Reformularan l’oferta municipal de festivals audiovisuals

El director Lluís Miñarro i l’actriu Lola Dueñas, últimes estrelles de la Mostra de l’any passat.

El director Lluís Miñarro i l’actriu Lola Dueñas, últimes estrelles de la Mostra de l’any passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida des de fa 25 anys i la pròxima edició estava prevista del 4 a l’11 de juny, també ha patit les conseqüències de la pandèmia del coronavirus. L’edil de Cultura, Jaume Rutllant, va confirmar ahir a SEGRE que, d’acord amb el Centre Llatinoamericà de Lleida, enguany no s’organitzarà aquest esdeveniment cinematogràfic. Rutllant va explicar que “una vegada que es pugui establir de quina manera afectaran als esdeveniments culturals les mesures posteriors al Covid-19 i, en el marc del procés de reformulació dels esdeveniments audiovisuals i culturals organitzats per l’ajuntament de Lleida, explicarem els nous formats que proposarem”.

L’edil va assegurar que el president del Centre Llatinoamericà, Osvaldo Francia, “ens ha volgut transmetre la predisposició de l’entitat per continuar col·laborant” amb la Paeria “i va destacar que la màxima prioritat ara és treballar per assegurar la salut dels nostres conciutadans”.

D’altra banda, Rutllant va comentar que “tant des de l’ajuntament, com també sabem que des del Centre Llatinoamericà, volem agrair la dedicació del director de la Mostra, Juan Ferrer, a la seua tasca durant tots aquests anys. En aquest sentit, volem continuar comptant amb la seua experiència en el futur, ja que és un actiu de la cultura de la ciutat que no volem perdre.”

Val a recordar que el certamen va canviar de dates l’any passat, d’abril a juny, per aconseguir més “visibilitat”. En aquella edició van rebre sengles Premis d’Honor l’actriu Lola Dueñas i el director de fotografia José Luis Alcaine (habitual de cineastes com Trueba, Almodóvar o Saura), mentre que Josep Maria Pou va recollir el premi Jordi Dauder.

L’any passat va complir 25 edicions Des de la seua estrena el gener del 1995 amb la projecció d’una dotzena de pel·lícules, la Mostra va celebrar el juny de l’any passat l’edició número 25. Dos estrelles del cine llatinoamericà, l’argentí Federico Luppi i la mexicana Patricia Reyes, van apadrinar un festival pel qual des d’aleshores han desfilat per la seua catifa roja figures com Viggo Mortensen, Eduardo Noriega, Carlos Saura, Charo López, Pilar Bardem, José Sacristán, Ángela Molina, Leonardo Sbaraglia, Ariadna Gil o Jorge Perugorría.

tracking