SEGRE

CaixaForum omple les xarxes d'òpera i lied

Oferirà a partir de dijous quatre càpsules de vídeo amb audicions recomanades

El divulgador i baríton Enric Martínez-Castignani.

El divulgador i baríton Enric Martínez-Castignani.Ricardo Ríos. Visual Art.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació La Caixa ha impulsat noves iniciatives culturals a través de les seues xarxes socials, entre elles el cicle 'Lied a casa' de CaixaForum, una secció d’introducció al món del 'lied’, la 'mélodie' i la cançó espanyola per "viatjar per la música vocal de cambra". El nou cicle oferirà, a partir de dijous, un recorregut pel món del 'lied’ –cançons escrites per a veu i piano, la lletra de les quals és un poema líric– de la mà del baríton i divulgador Enric Martínez-Castignani i a través de quatre càpsules de vídeo amb audicions recomanades, ha informat l’entitat en un comunicat aquest dimecres.

Entre altres iniciatives, ha impulsat l’experiència participativa #JoCanto, que convida a usuaris i aficionats a "unir un gran cor" i a compartir en xarxes socials enregistraments i arxius d’àudio i vídeo cantant la cançó 'Viva la vida', de Coldplay, amb l’objectiu de crear una cançó participativa a posteriori.

ART CONTEMPORANI I DIVULGACIÓ CIENTÍFICA

A més, les xarxes del CaixaForum també aprodunfiran a la litografia 'Oda a Joan Miró', i a l’obra del documentalista i fotògraf Sebastião Salgado, que comentarà una de les seues fotografies del projecte 'Gènesi'.

En aquesta línia, el cicle 'Dansa filmada', introduït per la periodista cultural Clàudia Brufau, tractarà de les coreografies neoromàntiques estrenades pels Ballets Russos; 'Les Sílfides’ (1909) amb partitures de Frederic Chopin, i 'L’espectre de la rosa' (1911), ambdues coreografies de Mikhaïl Fokín.

Al llarg d’aquesta setmana, les xarxes socials del centre de divulgació científica CosmoCaixa oferiran xarrades virtuals i altres intervencions en què participaran la periodista Rosa Maria Tristán, els divulgadors Ignacio Crespo i José Luis Crespo i l’astrònom Jordi Aloy.

tracking