SEGRE

PATRIMONI ACTIVITATS

Tornen les obres a la Seu Vella

Operaris van reprendre ahir els treballs de restauració de la Porta dels Apòstols i la torre || Per avui està previst seguir l'actuació al claustre

Les tasques de restauració van arrancar ahir a l’àrea de la Porta dels Apòstols i del campanar.

Les tasques de restauració van arrancar ahir a l’àrea de la Porta dels Apòstols i del campanar.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

Seixanta-sis dies després que el decret de l’estat d’alarma interrompés també les obres de restauració de la Seu Vella, ahir per fi tècnics i operaris van reprendre els treballs al principal monument de Lleida. Després que el passat 7 de maig la Generalitat aixequés la suspensió de l’obra pública a Catalunya, els especialistes de l’empresa valenciana Cyrespa Arquitectónico van reprendre ahir els treballs de restauració de la façana de la Porta dels Apòstols i també del templet superior del campanar.

El director del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, va confirmar que per avui dimarts també està previst que els treballadors de la firma Barcelona Eurocatalana reprenguin la seua actuació de rehabilitació a les cobertes del claustre, el tercer element arquitectònic de l’edifici monumental que està en restauració des del mes de novembre passat.

Val a recordar que les tres actuacions tenien uns terminis d’acabament entre la primavera i principis d’estiu del 2021. En aquest sentit, Baigol va avançar que Cyrespa, que té adjudicats els treballs de la Porta dels Apòstols i el campanar, “té les obres molt avançades, sobretot pel que fa a la torre, i fins i tot podrien acabar-les abans de final d’any”. Ara caldrà veure si aquesta aturada de més de dos mesos es traduirà en un període més llarg de treball en el monument.

El que sí que va poder veure’s ahir va ser els operaris vestits amb equips de protecció, des de guants i mascaretes fins a pantalles facials, encara que molts d’aquests elements –cascos inclosos– ja els utilitzaven abans que la pandèmia els hagi posat tristament de moda.

Les tasques de restauració van arrancar ahir a l’àrea de la Porta dels Apòstols i del campanar.

Les tasques de restauració van arrancar ahir a l’àrea de la Porta dels Apòstols i del campanar.MAITE MONNÉ

tracking