SEGRE

INICIATIVES DESESCALADA

Creen un protocol per reprendre les propostes artístiques al carrer

Contra la por de públic i programadors

La primera obra de teatre amb públic, a Corbins dijous passat.

La primera obra de teatre amb públic, a Corbins dijous passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze companyies que ofereixen propostes artístiques al carrer han presentat un nou protocol a la Generalitat per oferir la seguretat necessària al públic i als programadors que vulguin contractar aquest tipus de propostes artístiques a l’aire lliure.

“Som conscients que els jocs es toquen i es comparteixen entre els nens, però amb aquest nou protocol volem superar aquests obstacles per complir les mesures de seguretat i contribuir a estar sans mentalment, ja que la cultura també cura”, explica Amaia Rodrigo, membre de la lleidatana Tombs Creatius. Aquestes companyies que utilitzen el joc i la interacció com a llenguatge per arribar al públic de totes les edats entenen que en aquests moments de desescalada hi ha la por del contagi, tot i que recorden que, des que es va decretar l’estat d’alarma, han respectat en tot moment la normativa sanitària prioritzant la salut col·lectiva.

Aposten per limitar els espais, una desinfecció constant i l’ús obligatori de mascareta

“Estem vivint una situació dramàtica i entenem la reticència dels programadors i del públic, però la por es combat amb responsabilitat i amb la valentia de programar espectacles segurs”, defensa Rodrigo.

Per adaptar la seua activitat, aposten per controlar els aforaments delimitant i redistribuint els espais per tal de garantir les distàncies de seguretat.

Així mateix, inclouen al protocol una neteja constant de mans i superfícies, amb dispensadors de gel desinfectant a l’entrada i a dins de les instal·lacions, a més de l’ús obligatori de màscares.

El Covid-19 ha afectat la temporada alta d’aquest tipus d’espectacles, que té lloc entre els mesos de març i setembre. Calculen que, si la situació no millora, aquest any perdran el 95 per cent de la facturació.

tracking