SEGRE

POLÍTICA CULTURAL GENERALITAT

Nova xarxa per impulsar les arts visuals a Catalunya

Amb la Panera de Lleida i el MACBA

Instal·lació ‘Ona’, del donostiarra Sergio Prego, a la Panera.

Instal·lació ‘Ona’, del donostiarra Sergio Prego, a la Panera.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir el decret del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya –una xarxa que inclou el Centre d’Art Contemporani la Panera de Lleida i amb el MACBA com a centre de referència– amb l’objectiu d’“impulsar, consolidar i institucionalitzar” les arts visuals, va informar després del Consell Executiu.

Aquesta iniciativa té la voluntat de “garantir l’equilibri territorial –especialment de les pràctiques artístiques contemporànies– i més qualitat artística, tècnica i professional”. El nou sistema –hereu de la xarxa de centres creada l’any 2010– consolidarà la coordinació i cooperació entre espais d’art visuals participats per la Generalitat i ens locals que promouen i gestionen programacions d’arts visuals en equipaments de titularitat pública o privada.

Un marc de col·laboració que es traduirà en activitats, accions i serveis prestats respectivament “sense contrapartida directa”. Equipaments com el Bòlit de Girona, el Centre d’Art de Tarragona, el Fabra i Coats de Barcelona i el Tecla Sala de l’Hospitalet formen part del nou sistema.

tracking