SEGRE

ART CONTEMPORANI

Audiovisual per donar un últim adéu

Màping a la façana de la Panera del creador lleidatà Titilamel || Projecte en el qual col·labora Lleida TV i SEGRE, com a 'aperitiu' de la reobertura de l'equipament

Projecció ahir a la nit en una de les façanes del Centre d’Art Contemporani La Panera de Lleida del màping titulat ‘Acomiadem-nos’.

Projecció ahir a la nit en una de les façanes del Centre d’Art Contemporani La Panera de Lleida del màping titulat ‘Acomiadem-nos’.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La façana lateral del Centre d’Art Contemporani La Panera de Lleida situada davant del carrer Sant Martí es va convertir ahir a la nit en una pantalla gegant en la qual el creador i dissenyador gràfic lleidatà Titilamel va projectar un singular màping de dol i últim adéu als milers de morts del coronavirus. Amb el títol Acomiadem-nos, el muntatge audiovisual de Titilamel (nom artístic d’Ernest Costafreda) va partir d’una dolorosa experiència personal: el dol per la mort d’un ésser estimat durant la pandèmia i la impossibilitat d’acompanyar-lo en l’últim adéu. El màping, d’una mitja hora de durada, també va incorporar les aportacions de gairebé una trentena de persones que durant les últimes setmanes van enviar missatges a la Panera en el marc d’aquest projecte amb reflexions, poemes, cartes i dibuixos per acomiadar-se així dels seus éssers estimats. La projecció, que va poder seguir-se en directe a Instagram, podrà reviure’s a Lleida TV dissabte vinent en un programa especial. A més el resultat del projecte quedarà reflectit també en reportatges al suplement cultural mensual DiS de SEGRE (27 de juny) i a la revista dominical Lectura del 12 de juliol.

El màping també va ser l’aperitiu per a la reobertura avui al públic de la Panera (10.00 a 14.00 i 17.00 a 19.00) després de tres mesos.

tracking