SEGRE
directe

Segueix la retransmissió de l'Espanyol - AEM, el partit de tornada del play-off d'ascens a Lliga F [a partir de les 18.30 h]

ARTS ESCÈNIQUES EMPRESES

El Cirque du Soleil acomiada uns 3.500 treballadors al declarar-se en fallida

Espectacle ‘Messi10’ del Cirque du Soleil a Barcelona el 2019.

Espectacle ‘Messi10’ del Cirque du Soleil a Barcelona el 2019.JORDI ADRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cirque du Soleil es va declarar ahir en suspensió de pagaments a fi de dur a terme una reestructuració del seu capital, després d’anunciar l’acomiadament de gairebé 3.500 treballadors, que des del març passat es trobaven en suspensió d’ocupació a conseqüència de la cancel·lació d’espectacles a causa del coronavirus. “Durant els últims 36 anys, Cirque du Soleil ha estat una organització altament exitosa i rendible. Tanmateix, amb zero ingressos des del tancament, cal actuar amb decisió per protegir el futur de la companyia”, va dir Daniel Lamarre, president de la firma. Els principals accionistes han presentat un pla de reestructuració que haurà de ser aprovat pel Tribunal Superior del Quebec, al Canadà (seu de l’empresa), segons el qual els inversors injectaran 300 milions de dòlars (200 del mateix govern quebequès) per donar suport a la represa de les seues activitats. L’empresa ja passava per una situació econòmica complexa abans de la pandèmia.

A través de les xarxes, la companyia explica que, ara per ara, els espectacles estan en espera, però que tornaran aviat i que les entrades seran vàlides per a futures funcions. El passat 31 de març ja es va anunciar que la temporada d’estiu a Andorra s’ajornava al 2021.

tracking