SEGRE

ARQUITECTURA PROTESTA

Ampli consens per reconstruir l'agulla central de Notre-Dame tal com era

L’agulla central de Notre-Dame, durant l’incendi de l’any passat.

L’agulla central de Notre-Dame, durant l’incendi de l’any passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ministra francesa de Cultura, Roselyne Bachelot, va afirmar ahir en una entrevista a l’emissora France Inter que “hi ha un ampli consens” perquè l’agulla de Notre-Dame es reconstrueixi igual a la que hi havia quan es va produir l’incendi del 15 d’abril del 2019, que va destruir parcialment la catedral de París. La ministra va criticar, d’altra banda, la protesta sorpresa de comunicació de Greenpeace, que ahir al matí va desplegar una pancarta dalt de la grua de les obres de Notre-Dame per criticar la inacció de Macron contra el canvi climàtic.

“Cal respectar aquestes obres” que són “extremament fràgils” perquè “qualsevol intrusió a les obres de Notre-Dame poden tenir conseqüències absolutament nefastes”, va advertir.

Al seu parer, amb l’acció d’ahir, que “sembla atacar aquestes obres tan importants per al conscient i per a l’inconscient col·lectiu”, l’associació ecologista “no beneficia una causa que d’altra banda és justa”. Greenpeace va desplegar una pancarta amb el missatge “Clima: actes” i es va queixar que el president francès, “encara que parla molt sobre el canvi climàtic, en realitat no treballa per la contenció de l’escalfament global”, segons l’entitat ecologista.

tracking