SEGRE

El confinament al Segrià obliga a cancel·lar el festival Esbaiola't

La majoria del públic és de la comarca i el retorn d’entrades el fa inviable

Presentació de l’Esbaiola’t, amb La Baldufa, l’alcalde d’Esterri i representants de l’IEI i de Cultura.

Presentació de l’Esbaiola’t, amb La Baldufa, l’alcalde d’Esterri i representants de l’IEI i de Cultura.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Esterri d’Àneu i la companyia La Baldufa van decidir ahir cancel·lar la 13a edició del Festival Esbaiola’t que s’havia de celebrar del 16 al 19 de juliol a causa de la situació sanitària actual. La majoria del públic del festival és del Segrià i des de l’organització s’ha considerat que celebrar un festival d’aquestes característiques “no és adequat” i menys “afavorir moviments de població entre regions sanitàries” en aquest moment.

El confinament del Segrià ha afectat “notablement la taquilla” i el retorn de les entrades al públic d’aquesta comarca ha fet que el festival “no sigui viable”. I és que en cinc dies no hi ha hagut prou venda d’entrades com per substituir les que s’han perdut de persones procedents de la comarca confinada.

Els organitzadors van apuntar que el festival “ha lluitat fins a l’últim moment per poder celebrar-se” i dilluns passat van fer una crida per salvar l’edició, que finalment no ha prosperat. Entre les companyies programades pel festival d’aquest any hi havia Marcel Gros, Campi Qui Pugui, Zum Zum Teatre, Sound de Secà, Tombs Creatius, El Pájaro Jocs, Cia Anna Confetti, Cia La Tal, La Tresca i la Verdesca & Xirriquiteula Teatre, L’Estaquirot Teatre, Circ Vermut, Teatre al Detall, Maduixa Teatre, Cirque Entre Nous, l’Esperanceta, Solaç Centre d’Expressió Artística i Aquafonia. El festival va recordar que totes aquestes companyies estan patint els efectes de la pandèmia.

L’Esbaiola’t tornarà l’import de les entrades a tot el públic de manera automàtica durant el mes vinent i l’organització va agrair que la gent comprés entrades malgrat no saber del cert si el festival es podria celebrar, així com “que vinguin any rere any confiant que la programació serà de primera”. Així, l’organització va voler enviar un missatge esperançador i va demanar que malgrat la situació de pandèmia es continuï programant cultura i que es consumeixin arts escèniques. Des de l’Esbaiola’t han emplaçat tot el públic a trobar-se l’any que ve a Esterri d’Àneu.

tracking