SEGRE

COMPANYIES ACTIVITATS

Estrena lleidatana a Normandia

Puck Cinema Caravana porta a Alençon el muntatge que havia de presentar a la cancel·lada Fira de Titelles || Festival d'arts de carrer Les Échappées Belles

El públic familiar francès va gaudir del muntatge lleidatà el cap de setmana passat a Alençon.

El públic familiar francès va gaudir del muntatge lleidatà el cap de setmana passat a Alençon.PUCK CINEMA CARAVANA/TOMBS CREATIUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Lleida no va poder ser, però a França sí. El petit circ ambulant Puck Cinema Caravana, un espectacle d’arts visuals, cine d’animació i il·lustració creat per l’artista lleidatà Carles Porta i la companyia de Bellpuig Tombs Creatius, havia d’estrenar la seua nova proposta a la passada Fira de Titelles de Lleida, però el coronavirus va impedir no només l’edició del maig sinó també l’alternativa d’emergència prevista per al passat 8 de juliol.

En canvi, el nou muntatge Puck i la seva troupe sí que va poder per fi presentar-se al públic el cap de setmana passat al festival familiar d’arts escèniques i de carrer Les Échappées Belles, a Alençon, a la Normandia francesa.

Així, va ser el públic gal el que va poder disfrutar d’aquesta proposta d’arts de carrer que inclou tres activitats en un sol espectacle: cine en petit format amb la projecció de curtmetratges a l’interior de la petita caravana, jocs de carrer de fusta basats en els arguments i els personatges de les pel·lícules projectades a la Puck, i il·lustració en viu amb l’artista lleidatà Matías Tolsà, encarregat de convertir el públic en un personatge més d’animació dibuixant en directe les figures en un mural photocall en el qual la gent podia posar la seua cara i fotografiar-se.

Puck i la seva troupe va ser l’únic espectacle-instal·lació entre els quinze muntatges teatrals seleccionats en la 23 edició del festival, que se celebra des del passat dia 15 i fins demà en aquesta ciutat en ple parc natural de Normandie-Maine. Tant la companyia lleidatana com el festival van dissenyar un protocol de mesures sanitàries per evitar contagis de Covid-19 i oferir una activitat cultural segura.

A Catalunya també han hagut de cancel·lar la de les festes de la Mercè a Barcelona. De moment, mantenen un bolo a finals d’agost a Oviedo.

La pandèmia ha reduït al màxim l’agenda d’actuacions Per culpa de la pandèmia, l’actuació al festival d’Alençon és l’única en l’àmbit internacional que han pogut mantenir, ja que Puck Cinema Caravana i Tombs Creatius tenien previstes gires per Suècia, Noruega, Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Portugal, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Polònia i Suïssa.

tracking