SEGRE

LITERATURA GUARDONS

Premi literari a Girona per a un jove d'Aitona

Adrià Moreno Miró, de 18 anys, guanya el Vila de Begur de narrativa curta || Amb 'Relats inconnexos d'una vida bohèmia'

Adrià Moreno Miró, ahir el seu domicili familiar a Aitona.

Adrià Moreno Miró, ahir el seu domicili familiar a Aitona.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Adrià Moreno Miró, de 18 anys i d’Aitona, es va convertir ahir en el guanyador més jove en les 35 edicions del premi de narrativa curta Vila de Begur. La localitat del Baix Empordà va anunciar la decisió del jurat d’aquest certamen literari, que havia d’haver-se concedit el 25 d’abril passat, el dissabte després de Sant Jordi, però que va ser ajornat com tantes altres activitats culturals per culpa del coronavirus. Al final, van decidir anunciar el premi coincidint amb el Sant Jordi d’estiu i destacant, sobretot, la precocitat del guanyador.

Adrià Moreno, que acaba de completar el primer curs de Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va rebre la notícia a través de les xarxes socials i, poc després, per una trucada de l’ajuntament mentre ajudava el seu pare a collir fruita a la finca familiar. “Estic molt feliç, mai he cregut que em premiarien”, va explicar a SEGRE. Va recordar que ja havia enviat un relat a un certamen literari de la UAB sense èxit, per la qual cosa ara no esperava aquest guardó a Begur, dotat amb 1.000 euros.

Aficionat a l’escriptura, Adrià Moreno cursa Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona

A l’obra guanyadora, Relats inconnexos d’una vida bohèmia, Moreno ha volgut reflectir “la història d’un escriptor que, en la seua vellesa i lluny ja dels seus anys de glòria literària, escriu uns contes de decadència que, per a ell, ja no representen gran cosa, però a través dels quals el lector descobreix episodis importants que han ocorregut en la vida del protagonista”.

Val a destacar que el jurat va elegir l’obra d’aquest jove d’Aitona entre els 115 treballs presentats a concurs procedents des de tots els territoris de parla catalana. “Sempre m’han agradat tant les ciències com les lletres; de fet la família sempre em deia que podia estudiar Filologia o Periodisme, però com que també m’encanta el món de la naturalesa i dels animals, vaig acabar elegint la Biologia”, confessa Moreno. Això sí, “mai m’he oblidat d’escriure, i ara aquest premi serà un incentiu més per a nous contes i relats”, va assegurar el jove escriptor.

tracking