SEGRE

INICIATIVES PINTURA

Art per lluitar contra l'èxode rural

Llardecans decora de murals l'exterior de l'escola Arc d'Adà per visibilitzar-la || Una de les accions que porta a terme a fi de revertir la problemàtica de la despoblació

L’artista Lara Costafreda pintant l’exterior de l’escola.

L’artista Lara Costafreda pintant l’exterior de l’escola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exterior de l’escola Arc d’Adà, a Llardecans, ha estat pintat aquests dies amb diferents murals amb elements de flora i fauna característics de la zona amb la finalitat de posar en relleu el model de vida de les zones rurals. L’objectiu de l’acció és visibilitzar el centre i atreure nous veïns al municipi, ja que, segons va explicar l’alcaldessa, Carme Pinyol, “les escoles són un element que les famílies tenen molt en compte en el moment de decidir on instal·lar-se, i aquesta és una manera de destacar la nostra, que té un gran projecte educatiu i forma part d’una ZER”. En aquest sentit, Pinyol va explicar que aquesta és una de les mesures que, al costat de l’elaboració d’un catàleg d’habitatges buits, han dissenyat per poder combatre la problemàtica que suposa l’èxode rural, que any rere any augmenta “tant a Llardecans com a tots els pobles petits”, va assenyalar l’alcaldessa.

“Actualment no tenim ni 450 habitants però sí que disposem de tots els serveis necessaris i temem que, si la tendència segueix igual que ara, Llardecans tal com el coneixem deixi d’existir”, va dir.

L’escola acollirà un total de 30 alumnes de diferents edats el pròxim curs escolar

L’artista Lara Costafreda, veïna del poble que va estudiar al centre i que després de viure quinze anys a Barcelona va tornar a Llardecans poc abans que comencés la pandèmia del coronavirus, va explicar que el disseny del mural, que preveu acabar demà, representa “el contacte de l’escola amb la naturalesa, lluny dels grans consums i de l’estrès”. “Aquesta escola és per a mi un símbol de tot això que estic plasmant, de tot el que vaig viure durant la infància i joventut”, va explicar l’artista, que també va aprofitar per reivindicar els pobles petits com a “llocs de salvació, espais en què la gent es cuida i en què aprens a compartir i a conviure amb tothom”.

L’artista Lara Costafreda pintant l’exterior de l’escola.

L’artista Lara Costafreda pintant l’exterior de l’escola.SEGRE

tracking