SEGRE

LITERATURA GUARDONS

Montblanc premia una novel·la de Llorenç Capdevila

L'obra 'Pell de Serp' obté el Portal de Bové de narrativa || Està dotat amb 5.000 euros i la publicació del llibre a Pagès Editors

Llorenç Capdevila

Llorenç CapdevilaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptor lleidatà Llorenç Capdevila i Roure, que també col·labora amb el grup SEGRE des de fa gairebé quinze anys, ha guanyat amb Pell de Serp, la seua última novel·la, el premi Portal de Bové de narrativa del I Certamen Literari Vila de Montblanc, organitzat per l’associació L’Escarritx amb la col·laboració de l’ajuntament. L’obra, dividida en deu capítols, narra quatre històries de quatre personatges ubicades en diferents espais temporals.

“És una novel·la que exigeix certa atenció al lector, però crec que aquesta té recompensa”, va explicar l’autor, que va afegir que “bona part es basa en la sorpresa”. En aquest sentit, Capdevila va revelar que les històries estan relacionades entre elles i que, malgrat que en un inici tenia la intenció de fer una novel·la negra, va anar afegint-hi elements d’altres gèneres com l’històric i el psicològic, “ja que repassa alguns episodis dels últims cent anys d’història i, a més, s’endinsa profundament en la ment dels personatges”. Així doncs, alguns fets històrics que apareixen al llibre són l’atemptat d’Hipercor perpetrat per ETA, la primera Champions guanyada pel Barça o fins i tot la vaga estudiantil de l’1 d’octubre del 2018, un any després del referèndum d’independència de Catalunya, encara que l’autor va remarcar que “aquests fets no són el centre de la trama”.

Així mateix, Capdevila va explicar que aquesta obra “és una síntesi de tot el que he escrit fins ara en què conflueixen la meua experiència i les meues lectures”. El premi està dotat amb 5.000 euros i inclou la publicació del llibre a Pagès Editors, editorial amb què Capdevila ja ha treballat anteriorment “i amb la qual estic molt content de tornar a col·laborar”.

tracking