SEGRE

ART INAUGURACIÓ

Rafa Ariño estrena exposició a Lleida amb imatges dels grups de música indie, pop i rock més importants del país

Fins a 34 de les 56 fotografies que conformen 'Girando con... Besos y abrazos' podran veure's a partir de demà a l'Espai Cavallers || Un recorregut per les bandes de l'escena indie nacional

El fotògraf lleidatà Rafa Ariño.

El fotògraf lleidatà Rafa Ariño.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fotògraf lleidatà Rafa Ariño, que va treballar durant 10 anys al diari SEGRE, presentarà demà a Lleida Girando con... Besos y abrazos, una mostra fotogràfica que recull les millors imatges que va captar durant els anys en què va viatjar amb els grups de música indie, pop i rock més importants del país. Ho va fer en el marc del seu projecte Girando con..., amb el qual va voler retratar la vida quotidiana de bandes com ara Elefantes, Niños Mutantes, Los Planetas o Dorian, entre moltes d’altres, mostrant-ne el costat més proper i humà, tant dins com fora dels escenaris. “Aquesta manera de veure la fotografia, de veure les coses de diferents maneres abans de disparar la càmera per captar-ne l’essència, la vaig aprendre a SEGRE de la mà de Leo, que va ser el meu mentor”, va dir Ariño.

L’Espai Cavallers serà la sala que acollirà 34 del total de les 56 fotografies que conformen la mostra. Cal destacar que, per qüestions d’aforament, hi haurà tres obertures: a les 18.30, a les 19.15 i a les 20.15 hores. Així mateix, Ariño retransmetrà en streaming la inauguració a l’Espai Cavallers a través del seu compte d’Instagram (@rafaarinyo), tant per als seus seguidors de la resta del país com per a la gent que no hagi pogut accedir a l’interior de la sala.

Ariño retransmetrà l’obertura de la mostra a través d’un streaming en directe a Instagram

L’artista va explicar que la idea de fer aquesta exposició, en la qual col·labora Grup SEGRE, “va sorgir tornant a veure les fotos que vaig fer durant el confinament, plenes d’abraçades i petons que es feien abans, i encara més dins del món de la música indie”. Posteriorment a l’obertura a l’Espai Cavallers, hi ha previst cap a les 21 hores a la Suda un concert i Ariño, que a més de fotògraf també és DJ, oferirà el Foto-DJ-Set de Girando con... (vegeu el desglossament). “L’objectiu de l’acte organitzat per a més tard, que complirà totes les mesures de seguretat necessàries, és també donar una mica d’esperança a la ciutat i oferir una cosa que motivi la gent a tornar a moure’s”, va dir.

A més a més, cal destacar que Ariño no viatja sol en aquest projecte. L’acompanya Gerardo Cartón, activista musical i autor del Manual del perfecteo festivalero i que actualment és director artístic del Brunch in The Park a Madrid. Junts estan buscant ajuda perquè la mostra pugui veure’s a tot el territori espanyol. Així mateix, va explicar que l’exposició ja té prevista una nova parada a Barcelona, concretament a l’Hospitalet de Llobregat.

Les fotografies que conformen Girando con... Besos y abrazos estan impreses i emmarcades en alumini dibond d’alta qualitat, inspirant-se en l’artista sevillà Sebastián Delgado, i juntes sumen més de 320 quilos.

tracking