SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

Organyà aposta pel llibre

La Fira del Llibre del Pirineu arranca avui la 24 edició en aquesta localitat de l'Alt Urgell || Amb una trentena d'autors i 17 parades de llibreries i editorials

Una parada de llibres en l’edició de l’any passat.

Una parada de llibres en l’edició de l’any passat.CONSELL CULTURAL ALT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà, a l’Alt Urgell, donarà avui el tret de sortida a la XXIV Fira del Llibre del Pirineu, que fins diumenge al migdia acollirà parades de 17 editorials i llibreries i la presència d’una trentena d’autors presentant novetats literàries. Per primera vegada, els actes es retransmetran pel canal de YouTube de l’ajuntament. L’edició d’aquest any arriba condicionada per les limitacions derivades de la pandèmia. Tanmateix, l’organització compta amb un protocol de seguretat per reduir al mínim el risc de contagi. Així, s’efectuaran controls permanents d’aforament al recinte firal i es dissenyarà un circuit d’entrada i sortida i un altre d’accés als espais, tots a l’aire lliure.

Els estands estaran situats a una distància mínima de tres metres i només podran atendre quatre persones alhora. Mentrestant, els visitants s’hauran de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida de la fira, abans i després de fullejar els llibres i també en l’accés als espais dels actes. De fet, gairebé tots tindran lloc a la plaça Major, que comptarà amb un aforament màxim de 140 persones, totes assegudes i mantenint la distància de seguretat. L’altre espai serà el carrer Major, on podran accedir 130 persones com a màxim.

L’exconseller de Cultura Lluís Puig protagonitzarà avui (19.00) la inauguració amb una intervenció telemàtica, abans del parlament d’obertura a càrrec de la directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco. Aquesta nit (22.00), l’escriptor Isidre Domenjó narrarà Les llegendes més pocasoltes del Pirineu, acompanyat de la formació musical La Sonsoni. Les presentacions de llibres, conduïdes per la periodista Noemí Rodríguez, s’han estructurat en tres blocs: dos demà i un altre diumenge.

Per Organyà desfilaran autors de casa com Pep Coll, Montse Sanjuan, Marcel Fité i Joan Obiols, entre d’altres. Irene Solà, autora de la celebrada novel·la Canto jo i la muntanya balla, llegirà demà l’homilia laica, mentre que la teòloga Margarita Bofarull s’encarregarà de l’homilia religiosa, abans de l’entrega dels premis literaris Homilies d’Organyà, als quals s’han presentat aquest any 277 originals.

tracking