SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PROJECTE

Infern modern a Cervera

Creen una sàtira basada en una de les escenes de 'La Passió Medieval' de la capital de la Segarra || Per 'compensar' la suspensió de l'obra aquest any

Un moment d’un assaig de ‘La porta de les bones intencions’, que s’estrenarà el proper dia 19 a la Universitat de Cervera.

Un moment d’un assaig de ‘La porta de les bones intencions’, que s’estrenarà el proper dia 19 a la Universitat de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La suspensió aquest any per la pandèmia de la representació a la parròquia de Santa Maria de Cervera de La Passió Medieval, una escenificació recuperada fa cinc anys, ha portat l’organització a preparar una alternativa, un muntatge escènic presidit pels elements de l’infern de l’obra.

Es tracta de La porta de les bones intencions, una sàtira escrita i dirigida per Pep Oriol, que discorre a la porta de l’infern, la boca de l’Infern de la Passió Medieval.

A partir d’aquí, combina en to còmic i xocant diàlegs amb personatges com el guardià secular de la porta, una inspectora, un àngel que es dedica a vendre lavabos, una idealista o un home pràctic i devot que no sap com ha arribat a la porta de l’infern. No es tracta d’un espectacle medieval, però utilitza elements de l’obra original per dissenyar un capítol còmic del projecte.

Val a recordar que l’any passat també es va presentar la peça en clau femenina Les Veus Silents, que utilitzava textos i moments dels personatges femenins per reivindicar-los com a elements clau de l’obra i de la història.

El projecte de La porta de les bones intencions, produït per Anna Llort i amb escenografia d’Alba Cuñé, es representarà al paranimf de la Universitat de Cervera el dia 19 (20.30 h i 22.30) i el 20 (20.30 h).

tracking