SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INAUGURACIÓ

Una exposició de creadores obre avui a Vilaller el festival Errant

L'IEI organitza aquest certamen, itinerant cada any per Ponent

Imatge de la presentació del certamen Errant.

Imatge de la presentació del certamen Errant.DIPUTACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou festival itinerant Errant d’art i pensament es posarà en marxa aquesta tarda al local social de Vilaller amb l’exposició col·lectiva Dones. Retòriques de poder i utopies del desig. Errant se celebrarà a l’Alta Ribagorça fins al 27 de setembre i en la primera edició té com a objectiu convertir-se en un espai de referència i un punt de confluència a les comarques de Lleida entorn de l’art més transgressor, experimental i avançat i el pensament contemporani.

El certamen està organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el president de la qual, Joan Talarn, encapçalarà avui la inauguració.

La voluntat de l’IEI és que Errant, que cada any viatjarà a diferents punts de Ponent, faci arribar la cultura de qualitat directament els veïns de tot el territori.

En aquesta primera edició, una trentena d’artistes i professionals vinculats als mitjans de comunicació i al món de la imatge formen part d’una programació articulada en tres itineraris: art, pensament i poesia-música, que es desenvoluparà en carrers, places i edificis del patrimoni cultural i històric de Vilaller, el Pont de Suert i la Vall de Boí mitjançant unes instal·lacions artístiques, xarrades o rutes poètiques i musicals.

L’exposició inaugural, comissariada pel responsable del festival, Jesús Vilamajó, s’emmarca en el programa Art al magatzem, en la qual es promou l’art reivindicatiu a partir de l’ús d’espais alternatius i de caràcter popular i rural. Més informació i horaris d’activitats al web errant.cat.

tracking