SEGRE

POLÍTICA CULTURAL HOMENATGE

El centenari de Josep Benet marca la Isagoge de Cervera

Placa commemorativa a la casa natal de l'advocat, historiador i polític

La setmana cultural Isagoge va arrancar amb el descobriment d’una placa a la casa natal de Benet.

La setmana cultural Isagoge va arrancar amb el descobriment d’una placa a la casa natal de Benet.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estrena d’una placa commemorativa ahir a la tarda a la casa natal de Josep Benet a Cervera va donar el tret de sortida a la 44 edició de la Isagoge, la setmana d’activitats culturals prèvia a la festa major de la capital de la Segarra, que aquest any està dedicada al polític, historiador i advocat en el centenari del seu naixement. Les propostes dedicades a Josep Benet, mort el 2008, estan organitzades per Òmnium Cultural, l’ajuntament i el Museu Comarcal de Cervera. Després de descobrir-se la placa a l’edifici del número 97 del carrer Major, l’historiador i deixeble de Benet Jordi Oliva va presentar el primer itinerari per Cervera dedicat a l’historiador, advocat i polític. En total, s’han previst quatre itineraris fins dimarts vinent, cada jornada a les 19.00 h, que vinculen la capital de la Segarra amb la trajectòria vital de Benet. Així, a més del que es va oferir ahir sobre la seua ciutat, avui diumenge estarà dedicat a la seua activitat editorial; demà, a l’educació; i dimarts, a la Guerra Civil. La Isagoge es completarà amb taules redones, exposicions, audiovisuals i activitats infantils com el previst demà (18.00 h) a la plaça Major titulada Els calaixos de Benet.

La primera jornada de la Isagoge va culminar amb l’estrena de l’obra de teatre de Pep Oriol La porta de les bones intencions, que recupera l’ambient i l’escena de l’infern de La Passió Medieval –la representació del qual es va anul·lar la Setmana Santa passada per la pandèmia–, amb diàlegs satírics en clau d’humor. La proposta està produïda per Anna Llor amb escenografia d’Alba Cuñé, i pretén cobrir el buit que va deixar aquest any la suspensió de l’obra. El paranimf de la Universitat va acollir dos funcions, i es repetirà també avui diumenge a les 20.30 hores.

Fins divendres vinent la Isagoge té programades un total de 29 activitats culturals entre concerts, obres de teatre, exposicions i commemoracions com el cinquantè aniversari de la Coral Infantil Nova Cervera, que presentarà un muntatge retrospectiu dimecres vinent a Sant Domènec (20.00 h).

La setmana cultural Isagoge va arrancar amb el descobriment d’una placa a la casa natal de Benet.

La setmana cultural Isagoge va arrancar amb el descobriment d’una placa a la casa natal de Benet.XAVIER SANTESMASSES

tracking