SEGRE

'Succession', 'Watchmen' i una històrica 'Schitt's Creek' conquereixen els Emmy

L'actor i protagonista de la sèrie 'Succession', Brian Cox.

L'actor i protagonista de la sèrie 'Succession', Brian Cox.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era la nit per conèixer l’hereva de "Game of Thrones, però, encara que els Emmy virtuals per la pandèmia han coronat avui a "Succession" com a millor drama i a "Watchmen" com a millor sèrie limitada, l’absoluta triomfadora va ser "Schitt’s Creek", que va arrasar en tots i cada un dels apartats de comèdia. Aquesta modesta sèrie canadenca va fer història en emportar-se els premis a millor comèdia, actor (Eugene Levy), millor (Catherine O'Hara), actor de repartiment (Dan Levy), actriu secundària (Annie Murphy), millor guió còmic (Dan Levy) i millor direcció|adreça en una comèdia (Andrew Cividino i Dan Levy).

Mai abans una sèrie no havia aconseguit tots els premis principals de comèdia i cap no s’havia anotat tampoc tants guardons en una sola cerimònia dels Emmy (nou en total comptant els de les gales prèvies).

Aquest va ser el colofó ideal per a les sis temporades de "Schitt’s Creek", una comèdia sobre una adinerat clan que es reinventa després d’arruïnar-se i l’origen del qual també queda en família, ja que els seus creadors són Eugene Levy i el seu fill Dan.

"La nostra sèrie, en el seu punt central, va dels efectes de transformació que té l’amor i l’acceptació. Això és una cosa que necessitem ara més que mai abans", va dir Dan Levy sobre aquesta comèdia que ha estat molt reconeguda pel seu tractament respectuós de la comunitat LGBT.

I Eugene Levy va aplaudir el seu fill per haver convertit "Schitt’s Creek" en "una celebració de la inclusivitat, un càstig a l’homofòbia i una declaració del poder de l’amor".

PUNYALADES FAMILIARS DAVANT ELS DRACS

El comiat el 2019 de "Game of Thrones, la sèrie més premiada en la història dels Emmy (59 estatuetes), va deixar aquest any la pista neta per als candidats a millor drama, una corona que acaba reclamant avui la shakesperiana i molt addictiva "Succession". Aquesta sèrie d'HBO, sobre les punyalades i traïcions en una família que posseeix un conglomerat mediàtic, es va fer en total amb set Emmy, inclòs el de millor actor (Jeremy Strong).

A més, Jesse Armstrong, el creador de "Succession", va donar un dels discursos més polítics de la vetllada.

"Vull no donar les gràcies al president Donald Trump per la seua horrible i no coordinada resposta al coronavirus, vull no donar les gràcies al president Boris Johnson per fer el mateix al meu país (Regne Unit), vull no donar les gràcies a tots els governs nacionalistes que estan fent l’oposat a què necessitem ara, i vull no donar les gràcies a tots els magnats dels mitjans que fan tant per la gent en el poder", va afirmar.

"WATCHMEN", UNA EXITOSA REFLEXIÓ SOBRE EL RACISME

Estendre a la petita pantalla el llegendari còmic d’Alan Moore i Dave Gibbons semblava una aposta molt arriscada, però "Watchmen" d'HBO ha confirmat avui que ha estat una de les grans sensacions televisives de la temporada i la seua explosiva i ambiciosa reflexió sobre el racisme als EUA li va donar l’Emmy a la millor sèrie limitada. "Watchmen" partia com a gran favorita amb 26 nominacions i va acabar sent la sèrie més premiada d’aquests Emmy amb 11 distincions, inclosa la de millor actriu d’una sèrie limitada o pel·lícula per a la petita pantalla (Regina King). "Tinguin clar que el seu vot en les pròximes eleccions compta", va assegurar King, que va vestir una samarreta amb la imatge de la jove afroamericana Breonna Taylor que va morir a trets de la Policia.

Amb un argument relacionat amb la matança racista de Tulsa (EUA) el 1921, "Watchmen" ha connectat amb les reivindicacions antiracistes de Black Lives Matter que han marcat el pols dels EUA en els últims mesos.

I per això Damon Lindelof, el cervell de "Watchmen" i que ha estat darrere d’altres fenòmens televisius com "Lost" (2004-2010), va dedicar el seu premi a les víctimes i supervivents d’aquella matança d’afroamericans. A més, Lindelof va llançar un consell a tots els que treballen a la televisió: "Deixeu de preocupar-vos per la cancel·lació de la vostra sèrie i penseu a què fer perquè la renovin".

TRIOMF D'HBO, BON DEBUT DE DISNEY+

Impulsada per "Watchmen" i "Succession", HBO va ser la companyia més distingida en aquests Emmy amb 30 premis (a partir de 107 nominacions) i va superar així Netflix, que va desembarcar amb unes impressionants 160 candidatures però que al final es va haver de conformar amb 21 guardons. Disney+ va tenir una notable estrena, ja que es va embutxacar vuit guardons en el seu debut a la televisió gràcies, sobretot, als set reconeixements de "The Mandalorian" ("Star Wars").

En canvi, la creu dels principiants va ser per a Apple TV+, l’enorme aposta de "The Morning Show" del qual va passar pràcticament desapercebuda tret de per l’Emmy al millor actor dramàtic de repartiment per a l’esplèndid Billy Crudup, qui va derrotar ni més ni menys que tres candidats de "Succession" en la seua categoria.

Finalment, Jennifer Aniston figurava com a aspirant amb galons a la millor actriu dramàtica per "The Morning Show", però el premi va ser finalment per a Zendaya, l’enlluernador treball de la qual a "Euphoria" la va convertir en la guanyadora més jove d’aquesta categoria en tota la història dels Emmy (24 anys acabats de complir).

tracking