SEGRE

CULTURA

Eva García Sáenz d’Urturi guanya el 69è Premi Planeta amb novel·la "Aquitània"

La finalista d’aquest destacat premi s’havia presentat amb el pseudònim de Neoland

Eva García Sáenz d'Urturi guanya el 69è Premi Planeta amb novel·la

Eva García Sáenz d'Urturi guanya el 69è Premi Planeta amb novel·la "Aquitània"E.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptora Eva García Sáenz d’Urturi ha guanyat aquest dijous el 69è Premi Planeta, dotat amb 601.000 euros, amb la novel·la "Aquitània" en un acte reduït en el qual s’ha donat a conèixer també el finalista, que ha recaigut en la televisiva Sandra Barneda, seleccionats entre les 582 obres presentades.

La finalista d’aquest destacat premi s’havia presentat amb el pseudònim de Neoland, per la novel·la de títol fictici "La vida secreta dels àngels", titulada finalment "Un oceà per arribar a tu".

García Sáenz de Urturi ha explicat que la novel·la guanyadora és "un thriller medieval, un homenatge a 'El nom de la rosa', i és un 'Joc de trons’ fundacional del que més tard es dirà Europa".

Ha dedicat el premi a les 33.000 víctimes de la Covid, i ha assegurat: "El món de la cultura sobreviurà a aquesta pandèmia, ens explicarà aquesta pandèmia i farà el que sempre fa, tirar endavant"

Precisament, la pandèmia i les normes sanitàries restrictives han obligat al Grup Planeta a modificar les condicions del fallo del guardó, que ha tingut lloc en el Palau de la Música en un acte amb prop de 300 persones, davant el miler que habitualment assisteix al sopar de gala; i igualment es va suspendre la tradicional conferència de premsa de la vigília del fallo del premi en què els periodistes dirigeixen les seues preguntes als membres del jurat.

El jurat estava format per José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i l’editora Belén López, també en funcions de secretaria.

tracking