SEGRE

CINE PREMIS

Almodóvar i Amenábar es reparteixen els Fotogramas

'Dolor y gloria' i 'Mientras dure la guerra', distingits per la revista || Antonio Banderas i Belén Cuesta, millors actors

Amenábar, amb el Fotogramas de Plata, a la gala telemàtica.

Amenábar, amb el Fotogramas de Plata, a la gala telemàtica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lícula de Pedro Almodóvar Dolor y glòria i la cinta d’Alejandro Amenábar Mientras dure la guerra van ser guardonades dijous a la nit amb els premis de millor pel·lícula espanyola segons la crítica i segons els lectors, respectivament, als Fotogramas de Plata 2019, distincions que organitza aquesta veterana revista, en una gala telemàtica amb Ana Morgade de mestra de cerimònies. “El fet que un premi me l’atorgui la crítica no és habitual en la meua carrera, he tingut sempre més èxits de públic. Però estic molt content, i demostra que la pel·lícula ha arribat a tothom igual i ha emocionat l’espectador”, va assenyalar Almodóvar. Per la seua part, Amenábar va expressar també el seu agraïment als lectors i al públic, afirmant que aquest premi per a ell és “la millor manera d’estimular-me a continuar fent pel·lícules i sèries”. Els lectors de la revista van considerar Belén Cuesta (La trinchera infinita) com la millor actriu de cine i Antonio Banderas (Dolor y gloria) com el millor actor.

En la categoria de televisió, el premi a millor actriu va recaure en Toni Acosta pel seu paper a Señoras del (h)AMPA, i el de millor actor a Álvaro Morte per la seua interpretació d’El Professor a La casa de papel. La telesèrie Vida perfecta, de Leticia Dolera, es va alçar amb el guardó superant les nominades i aclamades Élite i La casa de papel, una cosa que “va enorgullir” la seua creadora, que es troba rodant la segona part. En teatre, els lectors de Fotogramas van reconèixer la tasca de María Hervás pel seu paper “estremidor” en l’obra Jauría, i el de Carlos Hipólito a Copenhaguen, actor que va valorar “que em donin un premi per teatre ho fa encara més especial”. El Premi Honorífic es va atorgar a Rosa Maria Sardà, morta al juny.

tracking