SEGRE

ART DRETS

Una artista de Sant Cugat veu un “possible plagi” al mural de l'església de Penelles

Una artista de Sant Cugat veu un “possible plagi” al mural de l'església pintat a l'estiu || L'autor, Berni Puig, assegura que no coneix de res la pintora

Una artista de Sant Cugat veu un “possible plagi” al mural de l'església de Penelles

Una artista de Sant Cugat veu un “possible plagi” al mural de l'església de Penelles

Creat:

Actualitzat:

L’última setmana de juliol, l’artista del Bages Berni Puig va culminar la seua intervenció pictòrica a l’església de Sant Joan Baptista de Penelles amb què va omplir de color les parets i arcs del temple. El projecte també va servir d’inauguració de la cinquena edició del Festival GarGar d’art mural, que es va ajornar a la primavera per la pandèmia i es va desenvolupar durant tot el mes d’agost pels carrers de la localitat de la Noguera. Ara, més de tres mesos després, la pintora de Sant Cugat del Vallès Pepa Curriu, de llarga trajectòria artística, veu un “possible plagi” de la seua obra en la decoració mural del temple. En un comunicat publicat per un despatx d’advocats de Barcelona especialitzat en marques i drets d’autor, afirmen que “Pepa Curriu va identificar en aquelles pintures el seu propi art, ja que de seguida va reconèixer les característiques, concepte pictòric, combinació de colors i, en definitiva, la substància dels seus quadres a l’obra de Berni Puig”. La nota afegeix que “l’artista va constatar amb total sorpresa” que el mural de Puig “no és més que una reproducció de la seua creació, l’execució d’una idea i concepció pictòrica que ella havia ideat molt abans”.

Per la seua part, l’artista es va mostrar ahir “sorprès” per aquestes acusacions i va assegurar a SEGRE que “no conec de res aquesta pintora ni coneixia la seua obra prèviament”. Puig va reafirmar l’autoria del mural, un projecte titulat Omnipresent en el qual l’artista va idear “una reinterpretació pictoricogràfica de Penelles i part del territori que envolta la localitat a partir del mosaic de formes i colors que s’observen des d’una visió zenital del municipi”.

605209_1.jpg

605209_1.jpgACN

605209_2.jpg

605209_2.jpgACN

tracking