SEGRE

CINE NOU FESTIVAL

Jaume Balagueró, premi d'honor del Visual Art de Lleida

El director de fotografia Juan Mariné, distingit també per la seua trajectòria

Jaume Balagueró va inaugurar la Mostra de Lleida el 2012.

Jaume Balagueró va inaugurar la Mostra de Lleida el 2012.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta lleidatà Jaume Balagueró i el director de fotografia i restaurador de la Filmoteca espanyola, Juan Mariné, rebran els premis d’honor en homenatge a les seues carreres en la primera edició del Festival Internacional de Cinema de Lleida (Visual Art), que se celebrarà entre els dies 4 i 13 de desembre, amb projeccions presencials als cinemes Screenbox Funatic i JCA Cinemes. El certamen naix amb la voluntat de ser una porta d’entrada del cine independent al mercat espanyol, així com de convertir-se en una plataforma per donar a conèixer el cine català a l’exterior, i posar el focus especialment en els nous llenguatges, el cine fet pel talent més jove i les produccions catalanes. La primera edició també està marcada per la presència femenina, amb la participació d’un total de 51 directores.

Jaume Balagueró, referent del cine fantàstic a nivell internacional amb títols com REC i Mentre dorms, rep el reconeixement a la seua trajectòria i com un estímul per als joves talents. Juan Mariné, nascut a Barcelona i que el 31 de desembre complirà 100 anys, compta amb una de les trajectòries més longeves del cine espanyol amb 140 llargmetratges i un centenar de curtmetratges, a més del seu treball com a restaurador de pel·lícules.

La primera edició està marcada per la presència femenina, ja que compta amb 51 cineastes

També es premiarà els especialistes en postproducció Maria Rosa Fusté i Josep Maria Aragonés per la seua contribució al desenvolupament de les noves tecnologies en l’àmbit audiovisual i la capacitat de les seues iniciatives empresarials per generar una indústria de serveis a la producció d’alta qualitat. El premi Visual Art a l’impuls associatiu en l’àmbit del cine serà per a Dones Visuals, “per la contribució a la consolidació d’una associació amb l’objectiu principal d’impulsar accions de les dones que treballen al sector, per poder-hi fer efectiva la seua presència i revertir d’aquesta manera la situació històrica de desigualtat”, segons va indicar l’organització.

Les projeccions, a l’Screenbox i JCA i també via online

Un total de 47 llargmetratges i 109 curtmetratges, en la seua edició física als cines JCA i Screenbox Lleida, i 22 llargmetratges i 110 curtmetratges en la programació online participaran en les tres seccions que componen el festival (Cinema del Món, Som Cinema i Cinefutur), que començarà divendres i s’allargarà fins al dia 13. El festival retrà homenatge a la cineasta Agnès Varda amb la projecció de la còpia restaurada de Sans toit ni loi; al cineasta Josep Maria Forn i el seu film La piel quemada; al productor Paco Poch, del qual es presentarà l’última producció, el documental sobre Jaume Plensa Jaume Plensa, ¿me oyes?; i al director d’Organyà Francesc Betriu, que va morir recentment, amb la projecció de Furia española. Un altre homenatjat serà Akira Kurosawa.

tracking