SEGRE

Cultura

El mural censurat 'Love is Love' de Cristina Dejuan, premiat al Torrefarrera Street Art Festival

Ha rebut el premi del públic de la quarta edició del certamen, dotat amb 300 euros

Imatge del mural i de l’escrit que ha fet l’artista.

Imatge del mural i de l’escrit que ha fet l’artista.CRISTINA DEJUAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mural 'Love is Love', dut a terme a finals d'agost per l'artista de Torrefarrera Cristina Dejuan en el marc de l'Street Art Festival d'aquesta localitat, ha rebut el premi del públic de la quarta edició del certamen, dotat amb 300 euros. Cal tenir en compte que alguns residents de l'edifici on l'estava pintant es van queixar del contingut de l'obra, pel fet que en aquesta hi apareixien desenes de dones nues fent-se petons i abraçades. Això va aixecar certa polèmica i més d'un centenar de veïns van concentrar-se davant del mural en suport a la seva autora. Finalment, l'artista el va fer de nou en una altra ubicació del poble. Ara, aquest treball ha rebut 185 vots de les 278 que s'han considerat vàlids, un 66% del total.

El segon mural més votat pel públic ha estat 'El gat amagat' de l'artista lleidatà Oriol Arumí i en tercera posició ha quedat 'Abulia' de Lily Brick. L'edició d'enguany del Torrefarrera Street Art Festival ha sigut especial com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus. Així doncs, en lloc de ser un concurs, els artistes que hi han participat han estat convidats per l'ens municipal. A banda dels tres més votats, ho van fer Sween Art i Lluckutter.

El festival es va dur a terme durant quatre setmanes per adaptar-se a les possibilitats dels artistes i va acabar el 10 de setembre. Millorar l'entorn i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, organitzat per quart any consecutiu pel consistori d'aquesta localitat del Segrià per tal de dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l'art urbà com a mitjà d'integració social.

Un cop finalitzada aquesta edició, on s'han pintat cinc murs que ocupen un total de 744 metres amb un pressupost de 14.000 euros, en el conjunt dels quatre certamens celebrats fins ara, el poble de Torrefarrera compta amb un total de 3.914 metres pintats, repartits en 40 murs. 

tracking