SEGRE

PATRIMONI EXPOSICIONS

Carles Porta, Viladot i Cristòfol, artistes del 2021 al Morera

Primera col·laboració amb Animac i mostra sobre la Petite Galerie a Barcelona

Alumnes del Col·legi Maristes-Montserrat de Lleida, en una visita al Morera el mes d’octubre passat.

Alumnes del Col·legi Maristes-Montserrat de Lleida, en una visita al Morera el mes d’octubre passat.MUSEU D’ART JAUME MORERA

Creat:

Actualitzat:

El dibuixant i il·lustrador lleidatà Carles Porta i dos clàssics de la història de l’art a Ponent com Guillem Viladot i Leandre Cristòfol seran alguns dels noms propis de les exposicions que ha preparat el Museu d’Art Jaume Morera per a aquest 2021. La pinacoteca lleidatana confia a girar full a un 2020 marcat per la pandèmia, el tancament d’equipaments i la suspensió d’activitats que, en el seu cas, “també va suposar perdre l’any passat almenys el 50 per cent dels visitants respecte a exercicis anteriors”, va lamentar el director, Jesús Navarro. Malgrat que en els últims anys el museu ha anat alentint la programació ordinària per augmentar els esforços de cara al projecte de la futura seu a la rambla Ferran (vegeu el desglossament), Navarro va destacar que “el mes que ve estrenarem una primera col·laboració amb el festival Animac a través de l’obra de Carles Porta, un dels dibuixants i il·lustradors més rellevants de Lleida”. Serà una retrospectiva d’aquest creador, que “mereix estar representat al Morera, tant amb activitats com a les col·leccions pròpies”, va assenyalar Navarro.

També al febrer viatjarà a la Fundació Brossa de Barcelona l’exposició sobre la Petite Galerie, que va poder veure’s a Agramunt i Lleida entre els anys 2018 i 2019; mentre que a l’estiu, el museu recordarà la singular col·laboració editorial de Viladot i Cristòfol que va donar fruit el 1965 a Nou plast poemes, una de les primeres publicacions de poesia visual a l’Estat. A la tardor, la fotografia serà protagonista de la mà de Toni Prim, Santi Iglesias, Espe Pons i Jordi V. Pou.

Pas endavant per a la nova seu

El projecte del nou Museu d’Art de Lleida a l’antic edifici de l’Audiència, a la rambla Ferran, centrarà aquest any bona part dels esforços dels responsables de la pinacoteca. El director, Jesús Navarro, va assegurar que “aquest 2021 serà un any molt significatiu per avançar de cara a la nova seu del museu, la qual cosa representa tant el seguiment de les obres de rehabilitació de l’edifici com començar a implementar la museografia del nou espai per al 2022”. Està previst que a finals d’aquest any s’hagi executat el 70% del projecte de construcció.

tracking