SEGRE

MÚSICA INICIATIVES

Austràlia s'inspira en Lleida

Perth organitza una 'jam' a l'estil del No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig || El certamen lleidatà els envia “sort i èxit” a través de la xarxa

Última edició del No Surrender Festival a Vilanova de Bellpuig, el juny del 2019.

Última edició del No Surrender Festival a Vilanova de Bellpuig, el juny del 2019.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

El No Surrender Festival, l’esdeveniment musical d’homenatge a Bruce Springsteen sorgit a Vilanova de Bellpuig el 2017, ha adquirit des d’aleshores un notable ressò internacional que en un primer moment va arribar a sorprendre el seu impulsor, Josep Maria Pons. Ara, més acostumat a l’èxit d’aquella iniciativa –que lamentablement es va interrompre l’any passat per la pandèmia–, ja no l’ha sorprès tant que aquesta cita musical lleidatana hagi inspirat un esdeveniment similar a l’altre costat del món, a Austràlia, encara que sí que l’ha omplert d’“il·lusió i satisfacció”. I és que el Fringe World Festival 2021 de la ciutat de Perth –la gran urbs de la costa oest d’Austràlia, amb uns dos milions d’habitants– ha previst per al proper 13 de febrer la denominada Jammin on the Boardwalk, una activitat que el mateix certamen explica a la seua pàgina web que està inspirada en el No Surrender Festival de Lleida. El festival multicultural de Perth, que es porta a terme en ple estiu austral –amb activitats des de divendres passat i fins al 14 de febrer–, estrenarà així una jam session que confia reunir en aquesta primera edició almenys 200 músics (guitarres, bateries i teclats) i vocalistes. La diferència amb la cita lleidatana és que no estarà dedicat en exclusiva al Boss sinó que interpretaran una llista d’èxits clàssics del rock. Això sí, avisen que de cara al 2022 ja pensen a buscar rècords de participació.

Val a recordar que l’última edició a Vilanova de Bellpuig, el 2019, es van ajuntar 1.240 intèrprets. Josep Maria Pons va explicar que “hem enviat al festival australià un missatge a través de la xarxa desitjant-los molta sort i èxit en aquesta jammin”.

El vídeo de la primera edició, amb 2 milions de visualitzacions Josep Maria Pons va confirmar que el vídeo oficial de la cançó del primer No Surrender Festival, el 2017, ha arribat gairebé als 2 milions de visualitzacions a YouTube. “M’omple d’orgull que una iniciativa sorgida en un poble de mil habitants tingui aquesta repercussió”, va dir l’impulsor de l’esdeveniment, que l’any passat tenia previst traslladar-se a Mollerussa. Pons va lamentar que aquest 2021 tampoc se celebrarà: “No tenim dades segures sobre la pandèmia i ja no hi ha temps per organitzar-lo.”

tracking