SEGRE

Polèmica a l'ajuntament de Barcelona per l'homenatge a escriptors

Polèmica a l'ajuntament de Barcelona per l'homenatge a escriptors

Polèmica a l'ajuntament de Barcelona per l'homenatge a escriptors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Barcelona ha garantit que homenatjarà al dramaturg Josep Benet i Jornet, com ja preveu fer amb els escriptors Carlos Ruiz Zafón i Juan Marsé, morts tots tres el 2020. De fet, el tinent d'alcaldia de Cultura, Joan Subirats, va explicar aquest dimarts en resposta a una pregunta de Ciutadans que el consistori estava treballant en homenatjar tant Zafón com Marsé.

Carlota Benet, filla de Benet i Jornet, va reaccionar a la noticia demanant, a través de les xarxes socials, a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que homenatgi també autors catalans en llengua catalana com el seu pare.

En una intervenció a l'Ajuntament de Barcelona, la regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, va demanar aquest dimarts un homenatge als escriptors Carlos Ruiz Zafón i Juan Marsé i Subirats va replicar que el consistori ja hi estaven treballant. Davant aquesta notícia, Carlota Benet va respondre a través de les xarxes socials demanant a Colau que també homenatgi "un autor català en llengua catalana" com el seu pare. Un dia després, Benet ha publicat un text al seu compte de Twitter titulat 'I el meu papa què?' que indica que "el fet que l'ajuntament esculli dos autors en llengua castellana i novel·listes per recordar vol dir alguna cosa i que no és bona per la cultura catalana. No em refereixo a que no se'ls hagi de celebrar sinó que si de cas també s'hauria de fer el mateix amb el català".

Benet afegeix que és una "absurditat" dir-ne autors catalans en llengua castellana i que si de cas se'ls hauria de reconèixer com a barcelonins. En qualsevol cas, Benet ha volgut remarcar que la seva reivindicació no anava dirigida pel seu pare "que gràcies a tots continua essent molt recordat, sinó per tota la cultura catalana".

"Un escàndol"

Els director de la Sala Beckett, Toni Casares, va considerar un "escàndol que en aquest homenatge de la ciutat als seus escriptors morts el 2020 no hi hagi Benet i Jornet. Es clar, "només" escrivia teatre, quin poc glamour", va escriure a Twitter.

Subirats ha replicat Casares que suposi que "pel fet d'acceptar un prec d'un grup municipal que demana de retre homenatge, quan es pugui, a Marsé i Zafón, això implica que no farem el que calgui per reconèixer la feina d'en Benet i Jornet. No dubtis que ho farem", assegura el tinent d'alcaldia de Cultura.

tracking