SEGRE

INICIATIVES MÚSICA

El projecte 'Girando con...' del lleidatà Rafa Ariño, a Twitch

El fotògraf presentarà un programa d'entrevistes musicals en directe

El fotògraf lleidatà Rafa Ariño (segon per la dreta) amb els integrants de Sidonie.

El fotògraf lleidatà Rafa Ariño (segon per la dreta) amb els integrants de Sidonie.RAFA ARIÑO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Descobrir els secrets de la música a través del punt de vista dels artistes i també des del dels treballadors del sector (backliners, mànagers, runners, etc.), en un ambient en el qual es respiri alegria i humanitat. Aquest és l’objectiu del nou programa del fotògraf lleidatà Rafa Ariño, Girando con...TV, en el marc del seu projecte de nom homònim. “Tot va començar durant el confinament, quan vaig començar a xarrar amb diferents grups de música amics a Instagram. La idea va agradar i des de la productora madrilenya Mira! em van proposar fer el mateix però presentant un programa en directe i en un plató. El cert és que no m’ho vaig haver de pensar gaire per dir que sí”, va explicar a SEGRE Ariño.

Girando con... TV s’emetrà a través d’una de les plataformes de streaming més populars actualment, Twitch, i està previst que tingui lloc una vegada per setmana. Així mateix, el programa 0 s’emetrà demà a partir de les 20.00 hores a través del canal www.twitch.tv/girandocon i tindrà com a convidats una de les bandes de pop-rock més destacades a nivell nacional, els barcelonins Sidonie. “Aprofitant que som molt bons amics i que toquen a Madrid els dies 28 i 29, vam decidir que fossin ells els primers a estrenar el programa”, va apuntar Ariño, alhora que va afegir que “aquest serà el programa pilot, el número 0. Si surt bé, serà el moment de buscar patrocinadors i finançament per consolidar el projecte i garantir-ne la continuïtat”.

El primer programa s’emetrà demà a partir de les 20.00 hores i tindrà Sidonie com a convidats

Respecte a la resta de convidats, Ariño va avançar que la setmana que ve hi assistirà el grup Niños Mutantes. “La intenció és que vinguin aquells músics i professionals amb qui he compartit gran part de la meua vida cobrint amb la càmera les seues gires. Des de Zahara fins a Anni B Sweet o Viva Suecia. La veritat és que de moment tota la gent amb qui he parlat ha mostrat una gran predisposició per venir al plató, i això és d’agrair en una època en què tot és molt més difícil per culpa del coronavirus”, va afirmar el fotògraf lleidatà.

Una de les reivindicacions que crida el món de la cultura des de fa diversos mesos és que és un sector segur. “I tant que la cultura és segura. Ara mateix i sobretot en la música, hi ha moltes persones que ho estan passant malament perquè no poden treballar. Encara que al programa no volem parlar del virus ni de la pandèmia, sí que és cert que volem que sigui un espai en el qual es reivindiqui la seguretat del nostre sector”, va apuntar Ariño.

El projecte Girando con... va començar fa més de vuit anys i originàriament es va concebre com una iniciativa fotogràfica en la qual el fotògraf lleidatà mostrava la part més íntima dels artistes amb els quals ha sortit de gira.

tracking