SEGRE

AUDIOVISUAL PROJECTE

Arties es vesteix per uns dies de plató de Netflix a l'aire lliure

Arranca el rodatge de diverses escenes del film 'A mil kilómetros de la Navidad'

Tamar Novas, en una escena de la pel·lícula facilitada per Netflix.

Tamar Novas, en una escena de la pel·lícula facilitada per Netflix.NETFLIX/EFE

Creat:

Actualitzat:

Als encants paisatgístics i turístics d’Arties, aquesta localitat aranesa ja pot dir que serà també un poble de pel·lícula. Almenys quan s’estreni A mil kilómetros de la Navidad, un nou projecte audiovisual de Netflix que comptarà amb diverses escenes rodades al centre històric d’aquesta localitat de Naut Aran, com la plaça Ortau, o edificis com l’Hotel Besiberri. Un equip de prop d’un centenar de persones va desembarcar ahir a Arties, on romandrà fins aquest cap de setmana vinent per a aquest rodatge dirigit per Álvaro Fernández Armero, responsable de títols com Todo es mentira (1992) i Si yo fuera rico (2019). Fonts de Foment Torisme Val d’Aran i el Conselh Generau van destacar no només les mesures de confidencialitat habituals en els rodatges cinematogràfics –amb prohibicions de fer fotos o gravar imatges– sinó també les de seguretat sanitària per la pandèmia. En aquest sentit, van confirmar que el grup bombolla de rodatge compta fins i tot amb la presència de quatre sanitaris per complir les mesures estrictes i evitar que algun possible positiu obligui a fer una quarantena de 14 dies a tot l’equip.

La trama de la pel·lícula, ambientada en època nadalenca, ha obligat també a decorar amb llums i fins i tot algun pessebre les zones on es preveu el rodatge. A més, diversos camions han traslladat neu de la zona de Beret per completar la decoració típicament nadalenca precisament en una setmana en què la previsió meteorològica és més primaveral que l’habitual d’hivern. Això sí, el fred està assegurat ja que la majoria de les escenes previstes seran nocturnes i la previsió d’horari de rodatge és des de les sis de la tarda fins a les quatre o les cinc de la matinada.

L’arribada de l’equip de la pel·lícula va despertar el natural interès dels veïns. També participen en la filmació un bon nombre de figurants contractats a la mateixa Val d’Aran després d’un càsting per correu.

L’alcaldessa d’Arties, Marcelina Fanlo, va comentar que aquesta pel·lícula suposarà també “una oportunitat per atreure turisme”. El mes passat també es va pronunciar en aquest sentit l’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, després de la visita a Arties del mateix director de la pel·lícula, que va començar a rodar-se a Madrid al desembre i que comptarà també amb d’altres escenes rodades a Benasc.

Una comèdia protagonitzada per Tamar Novas La comèdia de gènere nadalenc A mil kilómetros de la Navidad està protagonitzada pel gallec Tamar Novas (Mar adentro, Los abrazos rotos, Elisa y Marcela). L’actor interpreta el paper d’un home de mitjana edat al qual totes les desgràcies li han passat per Nadal i, en conseqüència, odia les nadales, els Reis Mags i l’esperit de les festes. Però el seu cap li encarrega auditar una fàbrica de torrons en un poble que viu per al Nadal.

tracking