SEGRE

POLÍTICA CULTURAL LITIGI

“Entreguem les obres d'art amb disgust i indignació”

Ponsa diu que no hi ha alternativa davant “les amenaces penals i de multes”

Ponsa i autoritats, ahir al costat del Bibliobús Pere Quart, que ha estrenat servei a l’Alt Urgell.

Ponsa i autoritats, ahir al costat del Bibliobús Pere Quart, que ha estrenat servei a l’Alt Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va assegurar ahir que l’entrega de 111 obres d’art originàries de la Franja del Museu de Lleida al de Barbastre es fa “en contra de la nostra voluntat, amb indignació i un disgust profund”. El Consorci del Museu –que ja ha enviat vint-i-vuit peces que estaven en dipòsit– es compromet al trasllat perquè no hi havia cap altra alternativa davant les “amenaces civils, penals i econòmiques”, que van poder veure’s al recent litigi per les quaranta-quatre obres d’art de Sixena, en què els exconsellers Vila i Puig continuen imputats per desobediència.

La consellera va qualificar de “política” la justícia que va sentenciar l’entrega de l’art i va lamentar que no hagués tingut en compte l’art i la protecció del patrimoni a l’hora de dictar que els béns s’han d’enviar a Barbastre, encara que es tracti d’una execució provisional d’una sentència que no és ferma i té recorregut judicial. De fet, va afegir que no els descatalogaran fins que s’arribi als tribunals europeus.

Ponsa es va resignar a esperar en un futur si els donen la raó a les al·legacions presentades i els recursos en instàncies judicials superiors. També va confirmar que els dies 5 i 10 de març s’enviarà el conjunt de vuitanta-tres peces que falta per traslladar al Museu Diocesà de Barbastre, com va avançar ahir SEGRE.

D’altra banda, va explicar que dilluns hi haurà una reunió del Consorci amb la Plataforma d’Entitats Culturals i el Cercle d’Amics del Museu de Lleida per “donar la cara” sobre tot el que està passant. I d’aquí a uns quants dies oferirà una roda de premsa al Museu per parlar del futur de l’equipament.

Projectes vitals a la Seu Àngels Ponsa va visitar ahir la Seu d’Urgell per conèixer de prop projectes culturals vitals de la ciutat, des del jaciment medieval a l’antic pati de les Monges i les obres de renovació de la Biblioteca Sant Agustí fins a la candidatura d’Espanya, Andorra i França a Patrimoni Mundial de la Unesco de testimonis materials de la construcció del coprincipat (entre els quals la catedral de la Seu), que el mes passat va entrar a les llistes indicatives dels tres països. A Andorra, tenia previst reunir-se amb les ministres de Cultura i d’Afers Exteriors.

tracking