SEGRE

MUNICIPIS TURISME

Acaben les obres del museu sobre la Festa del Foc i l'Haro de Les

Cultura habilitarà l'interior del centre perquè obri aquest estiu

La Casa del Foc de Les, a la plaça on està plantat l’Haro.

La Casa del Foc de Les, a la plaça on està plantat l’Haro.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha finalitzat les obres del centre d’interpretació de la Festa del Foc o Casa deth Haro de Les, amb la intenció que estigui a punt aquest estiu, segons va explicar l’alcalde, Andreu Cortés. El centre ha suposat la reconversió de l’antiga biblioteca de la població que ja abans va ser oficina de correus, escola i l’antic ajuntament.

Queda per habilitar l’espai interior, una obra que executarà Cultura. L’edifici va ser cedit pel consistori per a la rehabilitació i posterior gestió per part del Conselh Generau.

Cultura ha finançat les obres, executades per l’Incasòl. En total, segons Cortés, tota la inversió en el centre s’acostarà als 300.000 euros.

Està ubicat a la plaça Deth Haro, on cada any es crema un tronc que prèviament s’ha plantat per commemorar el solstici d’estiu la nit de Sant Joan.

Aquesta plaça va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional el 2019. S’ha de recordar que les festes entorn del foc del Pirineu són Patrimoni Immaterial de la Unesco. D’altra banda, l’ajuntament ha aprovat el canvi d’ús d’una parcel·la annexa al centre d’interpretació per ampliar-lo en un futur.

tracking