SEGRE

AUDIOVISUAL

Globus d'Or en pandèmia

Els premis que atorga la premsa estrangera a Hollywood obriran aquesta nit la cursa cap als Oscars || La plataforma Netflix, gran favorita amb quaranta-dos nominacions entre cine i televisió

Chadwick Boseman.

Chadwick Boseman.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un any de pandèmia del coronavirus que ha provocat, d’una banda, el tancament de les sales de cine i el retard de les grans estrenes comercials i, per una altra, l’auge sense precedents de les plataformes i les sèries televisives, la indústria de l’entreteniment de Hollywood obrirà avui de nou la tradicional temporada de premis amb l’entrega dels Globus d’Or, avantsala dels Oscars, que aquest any no se celebraran fins al 25 d’abril.

Per primera vegada en la història, dos presentadores conduiran una gala híbrida des de dos localitzacions diferents: Amy Poehler dirigirà la festa des de l’hotel Beverly Hilton de Los Angeles, escenari habitual d’aquests premis, mentre que Tina Fey ho farà des de l’històric Rockefeller Center de Nova York. Seran les mestres de cerimònies d’aquests Globus d’Or molt singulars a causa de la crisi del coronavirus i que no comptaran, entre altres coses, amb la tradicional catifa roja plena d’estrelles.

Això sí, els guanyadors a les diferents categories agrairan els premis en connexions des de casa. La cita podrà seguir-se a Espanya a través de Movistar Plus, amb prèvia a partir de mitjanit i retransmissió de la cerimònia a partir de les 2 de la matinada.

Crítiques per corrupció als organitzadors, l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood

D’altra banda, com també ha resultat freqüent en els últims anys en premis del món de l’espectacle, els Globus d’Or 2021 no han pogut evitar la polèmica en les últimes setmanes enmig d’acusacions de corrupció i de falta de professionalitat per part de l’exclusiu club de premsa que els concedeix. Es tracta de l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, composta per 87 privilegiats periodistes a qui la indústria complimenta per assegurar-se nominacions a l’avantsala dels Oscars. Segons la seua pròpia pàgina web, representen 55 països i arriben a més de 250 milions de lectors, encara que no hi ha un llistat amb els noms.

Sigui com sigui, aquest any de pandèmia, Netflix arranca com la gran favorita, amb 42 nominacions entre cine i televisió, per les 14 de la seua eterna competidora, HBO. Dos pel·lícules de Netflix, Mank (sis candidatures) i El juicio de los 7 de Chicago (cinc), lideren l’apartat de cine. Al darrere se situen, amb quatre candidatures per cap: Una joven prometedora, El padre i Nomadland, que és el gran favorit per a aquesta estranya temporada de premis a Hollywood. Netflix també domina l’apartat de televisió, on The Crown (sis candidatures), Schitt’s Creek (cinc) i Ozark (quatre) figuren com les sèries amb més opcions.

Salma Hayek, última incorporació a la gala

Salma Hayek figura entre els últims fitxatges per a la llista de presentadors dels Globus d’Or. A més de l’actriu mexicana, l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood també va incloure aquesta setmana entre les noves incorporacions Laura Dern, Jamie Lee Curtis i Angela Bassett.

Aquestes quatre artistes s’uneixen a les figures de Hollywood ja anunciades en dies anteriors: Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Awkwafina, Cynthia Erivo, Kristen Wiig, Annie Mumolo, Margot Robbie, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Kevin Bacon, Kyra Sedgwick, Anthony Anderson, Tiffany Haddish, Kenan Thompson, Kate Hudson, Sterling K. Brown, Susan Kelechi Watson, Rosie Pérez, Bryce Dallas Howard, Christian Slater i Chris Meloni.

Amy Poehler i Tina Fey, des de Los Angeles i Nova York, respectivament, seran les mestres de la cerimònia.

Chadwick Boseman.

Chadwick Boseman.EFE

Chadwick Boseman.

Chadwick Boseman.EFE

Chadwick Boseman.

Chadwick Boseman.EFE

tracking