SEGRE

URBANISME ART

L'artista Oriol Arumí dedica un mural gegant a les cigonyes a Lleida

L’artista Oriol Arumí posa davant de la façana que acull el mural.

L’artista Oriol Arumí posa davant de la façana que acull el mural.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista Oriol Arumí va presentar ahir el Mural de les cigonyes, una pintura en la qual encara treballa a la façana lateral d’un edifici entre l’avinguda Segre de Lleida i el carrer Lluís Roca. Una vegada finalitzada l’obra, es podrà contemplar una parella de cigonyes alimentant les seues dos cries dins del niu sobre la copa d’un arbre.

Arumí ha desenvolupat aquesta idea perquè considera que aquestes aus “són un tema recurrent a la ciutat de Lleida”, a més de ser una espècie protegida, i ha manifestat el seu desig que aquest mural es converteixi en un homenatge a les cigonyes.

La iniciativa sorgeix de l’Associació de Veïns i Comerciants Noguerola Estació Segre que, en paraules de la seua presidenta, Anna Costa, té “la idea d’integrar la cultura al barri”, i va avançar que ja estan previstos altres projectes artístics similars en el futur.

El mural es va començar a esbossar sobre la façana diumenge a la nit amb l’ajuda d’un projector i s’estima que estarà acabat en dos setmanes, amb la intenció de duri, com a mínim, quinze anys. Té unes dimensions de 33 metres d’altura per 15 metres d’amplada i per a la confecció es farà servir pintura plàstica aplicada mitjançant rodet i brotxa.

A la presentació també van acudir els edils d’Educació i Joventut, Sandra Castro i Ignasi Amor.

tracking