SEGRE

El jutjat de Barbastre rebutja les al·legacions del consorci del Museu de Lleida per les obres de la Franja

Ordena seguir endavant amb el trasllat

Aquest divendres 5 de març han sortit cap a Barbastre una quarantena de les 83 peces en litigi que faltaven per lliurar.

El Museu de Lleida entrega les obres de la FranjaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Barbastre ha ordenat al Museu de Lleida seguir endavant amb l’entrega a l’Aragó de les obres en litigi amb el Museu de Barbastre-Montsó. D’aquesta forma, ha desestimat les al·legacions presentades per la Generalitat i el Museu i el Bisbat de Lleida contra l’execució provisional de la sentència.

En concret, la interlocutòria rebutja "íntegrament" les oposicions del consorci Museos de Lleida Diocesà i Comarcal i dels Bisbat de Lleida, declarant procedent que l’execució segueixi endavant en els termes previstos en la interlocutòria de 17 de desembre de 2020 –que va posar data a la devolució–, imposant a les parts executades la condemna al pagament de les costes processals causades. També desestima les al·legacions formulades per la Generalitat.

El Museu de Barbastre-Montsó espera que aquest divendres arribin nous béns de les 83 pendents de les seues 43 parròquies que es troben en dipòsit al Museu Comarcal i Diocesà de Lleida. S’afegirien als 28 ja enviats del total de 111 que s’havien d’haver tornat el passat 15 de febrer com a data límit donada per la justícia.

El Museu de Lleida va comunicar fa uns dies al jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Barbastre que els dies 5 i 10 de març traslladaria a Barbastre la resta de béns que havia de tornar en aquesta data.

El passat 15 de febrer van arribar al Museu de Barbastre-Montsó 23 peces i el dia 22 del mateix mes, cinc, sumant les 28 que Consorci del Museu i el Bisbat de Lleida ja havien reconegut tenir en dipòsit.

tracking