SEGRE

CERTÀMENS CINE ESPANYOLMILLOR PEL·LÍCULAMILLOR ACTORMILLOR ACTRIUMILLOR DIRECCIÓ NOVELLAMILLOR GUIÓ ORIGINALMILLOR GUIÓ ADAPTATMILLOR DOCUMENTAL

'Adú' i 'Las niñas', favorites als Goya

'Akelarre', 'Ane', 'La boda de Rosa' i 'Sentimental', altres films que acumulen més nominacions || Pilar Palomero s'estrena com a directora amb nou nominacions per 'Las niñas'

L’òpera prima de la directora Pilar Palomero, ‘Las niñas’, es presenta a la gala amb 9 nominacions.

L’òpera prima de la directora Pilar Palomero, ‘Las niñas’, es presenta a la gala amb 9 nominacions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta nit s’entreguen els Premis Goya, en els quals Adú, de Salvador Calvo, amb 13 nominacions, i Las niñas, de Pilar Palomero, amb 9, parteixen com a favorites. S’ha de destacar que l’òpera prima de Palomero, en la qual apareixen escenes rodades a Gimenells, ja ha guanyat prèviament el premi Forqué, concedit pels productors, i el Feroz, atorgat per la premsa cinematogràfica. De la resta d’aspirants destaquen Akelarre, de Pablo Agüero, amb 9 nominacions; La boda de Rosa, d’Icíar Bollaín, amb 8 nominacions; Ane, del debutant David Pérez Sañudo; i Sentimental, la comèdia de Cesc Gay, amb 5.

En la categoria d’actors s’estrena a la gala Mario Casas (No matarás), que competirà principalment amb Javier Cámara (Sentimental, en la seua vuitena nominació en els premis). En l’apartat d’actrius destaquen Candela Peña (La boda de Rosa) i Patricia López Arnaiz (Ane), que ja va guanyar tant el Forqué com el Feroz.

Algunes de les escenes de la pel·lícula ‘Las niñas’ es van rodar a Gimenells l’estiu del 2019

La categoria a la millor pel·lícula iberoamericana compta amb tres preseleccionades als Oscars: La llorona, del guatemalenc Jayro Bustamante; Ya no estoy aquí, del mexicà Fernando Frías; i El agente topo, de la xilena Maite Alberdi, així com amb El olvido que seremos, que malgrat que colombiana està dirigida per Fernando Trueba.

Pel que fa al Goya d’Honor, la guardonada és Ángela Molina, per la seua “trajectòria excepcional”.

L’òpera prima de la directora Pilar Palomero, ‘Las niñas’, es presenta a la gala amb 9 nominacions.

L’òpera prima de la directora Pilar Palomero, ‘Las niñas’, es presenta a la gala amb 9 nominacions.EFE

tracking