SEGRE

PATRIMONI LITIGI

Últimes visites a l'art que se'n va

El Cercle d'Amics del Museu de Lleida convoca un acte el dia 10 de suport a la pinacoteca i per reclamar la recuperació de les obres || Contra “la tebiesa i el silenci” del Consorci en aquest cas

Trasllat d’obres d’art de Lleida a Barbastre divendres passat.

Trasllat d’obres d’art de Lleida a Barbastre divendres passat.EVA CORTIJO

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Lleida va viure ahir un degoteig de visitants, sobretot grups familiars, que van aprofitar per acomiadar-se d’algunes de les obres d’art que encara segueixen a l’exposició permanent però que partiran cap a Barbastre dimecres vinent. L’arqueta de Buira (segle XIV), els frontals d’altar de Tresserra i també de Buira (ambdós del XIII) o el retaule de Sant Antoni Abat i Sant Pau Ermità de la parròquia de Vilanova de Sixena (XV) són algunes de les joies artístiques que els visitants encara poden disfrutar fins avui.

El Museu tancarà demà com cada dilluns i llavors començarà a empaquetar la quarantena de peces que s’enviaran dimecres al Museu Diocesà de Barbastre. En aquest sentit, el Cercle d’Amics del Museu de Lleida ha convocat per a aquest mateix dimecres un acte davant la pinacoteca a les 11.00 hores com a “suport” al mateix museu i també com a “crida per a la recuperació d’aquestes peces” (vegeu la carta a la pàgina 12).

Des d’aquesta entitat social lamenten “la tebiesa i el silenci” dels membres del Consorci, “que encara no hem escoltat pronunciar-se públicament a favor de la unitat de la col·lecció ni manifestar una crítica contundent a una delirant i inexplicable execució provisional” d’una sentència amb recorregut judicial.

Dimecres està previst que es completi l’enviament a Barbastre de les últimes 41 obres del litigi

Així mateix, el Cercle demana als membres del Consorci “que deixin de llançar-se les culpes”, en al·lusió als missatges creuats entre la consellera de Cultura i el bisbe de Lleida, i garantir amb el compromís del Parlament que no s’abandonarà la reclamació judicial fins a Europa. Finalment, el Cercle reclama als mitjans de comunicació difondre que “s’emporten de Lleida patrimoni català catalogat”.

Trasllat d’obres d’art de Lleida a Barbastre divendres passat.

Trasllat d’obres d’art de Lleida a Barbastre divendres passat.EVA CORTIJO

tracking