SEGRE

EQUIPAMENTS PALEONTOLOGIA

Vilanova de Meià reobre dissabte el Centre d'Interpretació del Montsec amb peces de 125 milions d'anys

Vilanova de Meià reobre dissabte el Centre d'Interpretació del Montsec amb peces de 125 milions d'anys || Una exposició de l'Institut d'Estudis Ilerdencs

Vista de la nova exposició de fòssils al Centre d’Interpretació del Montsec a Vilanova de Meià.

Vista de la nova exposició de fòssils al Centre d’Interpretació del Montsec a Vilanova de Meià.INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dissabte vinent obrirà al públic el remodelatge Centre d’Interpretació del Montsec a Vilanova de Meià amb una exposició de fòssils de 125 milions d’anys. La nova musealització d’aquest equipament cultural mostrarà una col·lecció de fòssils del Cretaci, l’època de màxima esplendor dels dinosaures.

Es tracta de l’exposició Paleontologia a les Terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l’inici d’un món modern, produïda i cedida de forma temporal per l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Aquesta nova museografia, que mostra l’excepcional patrimoni paleontològic d’aquesta zona de la Noguera, romandrà oberta al públic els caps de setmana, i amb horaris especials per Setmana Santa i a l’estiu.

L’exposició permet al visitant endinsar-se en el món en el qual van viure els dinosaures

A diferència dels fòssils clàssics formats a partir de parts dures, com les closques de les conquilles o els ossos dels vertebrats, el visitant podrà disfrutar d’exemplars trobats a la Pedrera de Meià que mostren tot l’organisme tal com era en vida. Són com fotografies del passat, encastades en la pedra de vertebrats (aus, rèptils i amfibis), invertebrats (escarabats, papallones, tèrmits, aranyes, escorpins...) i plantes, com un dels primers exemplars amb flor, la Montsechia, que es troba en l’origen de l’evolució de totes les angiospermes, les plantes dominants avui dia.

tracking