SEGRE

MÚSICA ESPECTACLES

Krregades de Romanços celebren el desè aniversari

Amb un concert a la Seu Vella, en què van presentar disc

D’esquerra a dreta, Montserrat Canela, Montse Nicuesa i Raquel García, a la Seu Vella.

D’esquerra a dreta, Montserrat Canela, Montse Nicuesa i Raquel García, a la Seu Vella.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup lleidatà de folklore Krregades de Romanços va celebrar ahir el desè aniversari amb un concert a la Seu Vella de Lleida, que també va servir com a escenari per a la presentació del disc Krregades 3.0. A l’acte van assistir un total de 85 espectadors, que van omplir l’aforament màxim permès per les restriccions.

El trio compost per Montse Nicuesa, Raquel García i Montserrat Canela va interpretar un repertori teatralitzat d’onze cançons populars de Ponent harmonitzades per elles, acompanyades per instruments com panderos quadrats i redons, panderetes, acordió diatònic i violí. El concert va finalitzar amb Les cobletes de la canya, peça harmonitzada pel músic Ramon Manent.

“Estar a primera línia després de picar pedra durant deu anys és motiu de molta felicitat. És un treball molt grat”, va afirmar a SEGRE Nicuesa al finalitzar l’espectacle.

.

Pel que fa al disc, la publicació del qual estava prevista per a l’any 2020 però que va ser retardat a causa de la pandèmia, reuneix una selecció de quinze temes recollits a començaments i durant el segle XX per recol·lectors de cançons i romanços de tradició oral. “Continuem buscant noves històries per harmonitzar”, va declarar Nicuesa. El grup escull les cançons de dos fonts principalment: Materials de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya –que recull cançons entre el 1921 i el 1936– i d’A peu pels camins del cançoner, del folklorista Artur Blasco –amb una recol·lecció de temes des del 1965–.

tracking