SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CORONAVIRUS

La Generalitat descarta el 'salconduit' cultural

La consellera Ponsa assegura que “l'hem defensat amb totes les forces, però no ha pogut ser” || “Continuarem batallant”

La consellera de Cultura Àngels Ponsa.

La consellera de Cultura Àngels Ponsa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern descarta que, de moment, l’entrada per a un espectacle cultural pugui servir com a salconduit per trencar l’actual confinament comarcal, que es mantindrà com a mínim una setmana més, fins al 26 d’abril. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va assegurar ahir que “hem intentat mantenir l’opció del salconduit cultural amb totes les forces i amb arguments sòlids, però no ha pogut ser”, amb referència a la decisió final presa pel Procicat.

La consellera va atribuir el rebuig d’aquest passi comarcal al fet que el Procicat ha tingut en compte la situació a les UCI dels hospitals, que encara presenten xifres molt altes d’ocupació. Ponsa va afegir que “no llancem la tovallola i continuarem batallant”.

També va avançar que es treballava en una proposta per poder circular per la regió sanitària o la .

vegueria

. “Així, el sector tindria un primer marge de desconfinament”, va necessitar.

Per la seua part, l’associació ARC de promotors i mànagers de Catalunya va lamentar que “una vegada més el Procicat menysprea la cultura” i va continuar reclamant “amb urgència” un salconduit cultural per “garantir la supervivència” dels actes culturals.

El Sisquere i Sopa de Cabra, primeres ‘víctimes’ a Lleida ? El Sisquere Festival, que hauria d’haver-se celebrat des d’ahir i fins demà a Torrelameu amb Manel, Els Amics de les Arts i Els Pets, i Sopa de Cabra, que va acabar anul·lant el seu concert a la Llotja de Lleida previst per ahir divendres, es van convertir en les dos primeres víctimes a Lleida del confinament comarcal i la inexistència del salconduit cultural. No han estat les úniques anul·lacions de concerts.

El recital de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, previst ahir a la Universitat de Lleida, es va cancel·lar a penes unes hores abans per “una lesió” de la cantautora mallorquina. I el confinament per Covid d’uns membres de Pink Lemon va obligar a anul·lar l’actuació d’aquest grup avui al Cafè del Teatre dins del festival Jazz Tardor.

tracking