SEGRE

MÚSICA ANIVERSARI

Sopa de Cabra celebra els trenta anys de 'Ben endins', disc més venut de rock català

Els quatre integrants de Sopa de Cabra, en una imatge actual.

Els quatre integrants de Sopa de Cabra, en una imatge actual.VIBRA COMUNICACIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup musical català Sopa de Cabra va commemorar ahir el 30è aniversari de Ben endins, l’àlbum que els va catapultar al cim de l’escena nacional, situant-se com el disc més venut del rock català, amb més de 150.000 exemplars des que va sortir al mercat. Per celebrar-ho, la banda va publicar una versió coral del tema Si et quedes amb mi, que compta amb la col·laboració d’artistes com Suu, Joan Dausà, Beth, Santi Balmes (de Love of Lesbian) i Alguer Miquel de Txarango.

A més, la cançó inclou un solo de guitarra firmat per Joan Ninyín Cardona, el ja desaparegut guitarrista original del grup. La banda liderada per Gerard Quintana, que es va veure obligada a cancel·lar diversar vegades el seu concert a la Llotja a causa de les restriccions, va anunciar 30 anys de Ben endins, una gira commemorativa en la qual repassarà el repertori d’aquest disc.

S’iniciarà el 26 de juny a les Planes d’Hostoles i tindrà parada en diferents ciutats catalanes. De la mateixa manera, el grup també va avançar que està treballant en un documental que s’estrenarà a començaments del 2022.

Per això, la celebració de l’aniversari s’allargarà fins a mitjans de l’any que ve. L’àlbum Ben endins es va gravar en directe a la sala Zeleste (actual Razzmatazz) de Barcelona el febrer del 1991.

tracking