SEGRE

ART COMMEMORACIONS

Torna la Nit dels Museus

Nou equipaments a Lleida i dotze a la província han previst activitats per a la Nit dels Museus aquest dissabte || Caldrà una reserva prèvia i els aforaments estaran limitats al 50 per cent

Els representants dels diferents equipaments de la ciutat de Lleida i el regidor de Cultura, en la presentació de la Nit dels Museus.

Els representants dels diferents equipaments de la ciutat de Lleida i el regidor de Cultura, en la presentació de la Nit dels Museus.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un any més els museus i equipaments culturals de Lleida celebren conjuntament la Nit dels Museus, que aquest any tindrà lloc dissabte, amb la participació de nou espais a la capital del Segrià i dotze museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran que proposen més de trenta activitats dirigides a tots els públics unificant la jornada nocturna amb el Dia Internacional dels Museus del 18 de maig.

Aquesta celebració serà possible després que el 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19, alguns museus no poguessin celebrar-la i d’altres optessin pel format digital.

L’obertura dels museus estarà limitada fins a les 22 hores per complir el límit horari del Procicat

“Les previsions per a la Nit dels Museus són bones, hem vist que durant tota la pandèmia la gent ha demostrat la seua fam d’exposicions i presentacions malgrat les restriccions i mesurades sanitàries”, va comentar el regidor de Cultura de l’ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, en la presentació de la jornada.

Per la seua part, el director del Museu d’Art Jaume Morera, Jesús Navarro, va destacar que “en aquesta ocasió no estarem pendents de la quantitat d’assistents, és la benvinguda i la tornada als museus que esperem amb il·lusió”.

El Museu de la Noguera, a Balaguer, oferirà, en tres torns, visites guiades sota el títol Secrets de cambra al comtat d’Urgell amb l’acompanyament de Maria Caterina Bullfarines. El Museu de Cervera, per la seua part, acollirà la performance Espejo de Étant donnés d’Anna DMatos.

A Esterri d’Àneu s’oferirà un concert al jardí de la residència de geht gran d’Esterri d’Àneu de 18.30 a 19.30 h. A Guissona, a les 20 h, una sessió picant del Cabaret Pagès celebrarà la Nit dels Museus i el Musèu Dera Val d’Aran organitza una vista nocturna pels carrers del centre històric de Vielha.

Per poder assistir a les activitats proposades a la Nit dels Museus serà imprescindible la reserva prèvia d’entrades als webs dels museus participants en la jornada.

Els 12 centres de la Xarxa animen les xarxes socials amb un concurs

Amb l’objectiu d’animar la ciutadania a visitar els museus de la seua zona participant activament en xarxes socials, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha organitzat un sorteig d’una nit d’hotel per a dos persones en un dels onze municipis en els quals s’ubiquen els dotze museus de la Xarxa. A més a més, el museu amfitrió proposarà una experiència cultural al guanyador que es durà a terme durant la seua estada. Per participar en el sorteig, els visitants hauran de compartir un selfie en el seu perfil d’Instagram durant la visita al museu, utilitzant l’etiqueta #ReimaginaElDIM.

tracking