SEGRE

FESTIVAL INAUGURACIÓ

Tàrrega se cita amb l'art contemporani a l'Embarrat

Sis artistes intervenen la fàbrica J. Trepat reflexionant sobre la fragilitat

Laia Estruch va protagonitzar una ‘performance’ al terrat de Cal Trepat, nou espai de l’Embarrat.

Laia Estruch va protagonitzar una ‘performance’ al terrat de Cal Trepat, nou espai de l’Embarrat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la interrupció de l’any passat per la pandèmia, Tàrrega va recuperar ahir la cita anual amb l’art contemporani amb l’estrena de la setena edició del festival Embarrat, que va obrir portes amb la inauguració de l’exposició central, Un món fràgil. De la resiliència a la resistència, en la qual sis artistes, entre ells la lleidatana Maria Monseny, intervenen en diferents espais de l’antiga fàbrica J.

Trepat. La presentació va tenir lloc al terrat de Cal Trepat, nou espai expositiu del certamen.

El director del festival, Jesús Vilamajó, i el comissari convidat, Jordi Antas, van explicar que els artistes reflexionen amb les seues creacions sobre la fragilitat del món i la societat després d’un any complicat marcat per la Covid, que ha posat sobre la taula conceptes com la vulnerabilitat, la resistència i l’adaptació. El públic va poder gaudir de la performance Moat 1, de l’artista Laia Estruch.

Durant la jornada d’ahir també es va presentar a la nau 18 el projecte Matriu, una col·laboració entre el Museu Trepat i l’Escola Ondara en la qual alumnes d’aquest centre reinterpreten peces de Cal Trepat sota la mirada de les dones.

L’Embarrat es va inaugurar amb una xarrada sobre l’anormalitat i la vulnerabilitat a càrrec d’Ingrid Guardiola i Marta Segarra, que van dialogar en un format híbrid. Prèviament van tenir lloc els parlaments de les autoritats en els quals l’alcaldessa, Alba Pijuan, va afirmar que “l’Embarrat s’ha convertit en l’eix fonamental de Tàrrega per donar a conèixer i promoure l’art més actual”.

Laia Estruch va protagonitzar una ‘performance’ al terrat de Cal Trepat, nou espai de l’Embarrat.

Laia Estruch va protagonitzar una ‘performance’ al terrat de Cal Trepat, nou espai de l’Embarrat.SEGRE

tracking