SEGRE

PREMI CERTAMEN

Un escultor de Madrid guanya el Belles Arts Sant Jordi

Pedro Quesada, per una escultura en bronze d'una nena en banyador || Bellpuig acull l'exposició de les 24 obres finalistes

Els guanyadors, al costat del primer i segon premis i les autoritats, a Sant Bartomeu de Bellpuig.

Els guanyadors, al costat del primer i segon premis i les autoritats, a Sant Bartomeu de Bellpuig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setzena edició del Premi de Belles Arts Sant Jordi, que convoca la Fundació Perelló, va distingir ahir amb el primer premi (6.000 euros) Pedro Quesada, de Madrid i establert a Barcelona, per La recerca de l’adolescència, una escultura d’una nena en banyador elaborada amb la tècnica del modelatge a l’argila i posterior farga en bronze. Quesada, que ha treballat molt la temàtica de la infància i la vellesa, va explicar que “tinc molta facilitat per projectar i veure els sentiments dels nens i els adolescents”. També va agrair l’aposta de la fundació per “l’art i especialment l’escultura”.

El segon premi (2.500 euros) va ser per a Carles Piera, de Colera, per Masarac, una escultura de bronze amb pàtina daurada, ferro i llum de neó, que representa “el Déu ovella” i que forma part d’un projecte en el qual “construeix” una religió que dignifica els animals de la ramaderia.

El certamen es va resoldre al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, que acollirà fins al 27 de juny una exposició amb les 24 obres finalistes de les 38 que es van presentar.

Les peces d’art tridimensional podran veure’s més endavant a Lleida i a Torrefarrera. L’acte va comptar amb l’actuació musical del trio de corda Dialogue. El Premi de Belles Arts Sant Jordi es convoca cada any combinant la pintura i l’art tridimensional. L’impulsa la Fundació Perelló –que recorda l’escultor Jaume Perelló (1927-2015)–, amb el patrocini de la diputació de Lleida i la col·laboració del consell de l’Urgell i els ajuntaments de Bellpuig i Torrefarrera.

tracking