SEGRE

INSTITUCIONS CÀRRECS

Mònica Terribas s'incorpora a l'Institut d'Estudis Catalans

Mònica Terribas.

Mònica Terribas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut d’Estudis Catalans va informar ahir que en la sessió plenària celebrada el 3 de juny passat va aprovar la incorporació de tres nous membres numeraris, entre els quals la periodista Mònica Terribas, que s’adscriurà a la secció de Filosofia i Ciències Socials. Terribas (Barcelona, 1968) és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1991) i es va doctorar en Ciències de la Comunicació a la Universitat de Stirling (Escòcia) el 1993.

Aquell any es va incorporar com a docent a la Universitat Pompeu Fabra, on és professora titular de Periodisme des del 2003. La seua carrera periodística es va iniciar el 1987 a la ràdio i s’ha desenvolupat sobretot als mitjans de comunicació públics de Catalunya (TV3 i Catalunya Ràdio), a més de col·laborar en diversos mitjans escrits.

Va dirigir Televisió de Catalunya entre 2008 i 2012. Entre altres reconeixements, va rebre el Premi Nacional de Cultura el 2003.

L’IEC també va incorporar com a membres de la secció de Ciències Biològiques la biòloga Montserrat Corominas (la Pobla de Lillet, 1959), presidenta des del 2017 de la Societat Catalana de Biologia, i el doctor Josep M. Tabernero (Barcelona, 1963), líder internacional en atenció al càncer.

tracking