SEGRE

MÚSICA PROGRAMACIÓ

Les Garrigues 'sona' a guitarra

La desena edició del Guitar Festival Memorial Emili Pujol, del 3 de juliol al 28 d'agost || Una desena de concerts en vuit localitats de la comarca

Josep Manel Vega obrirà el festival el 3 de juliol a les Borges.

Josep Manel Vega obrirà el festival el 3 de juliol a les Borges.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Després de l’edició exprés de l’any passat, concentrada durant el mes d’agost, el Garrigues Guitar Festival celebrarà aquest estiu la desena edició d’aquest certamen en memòria del mestre Emili Pujol amb un ampli programa d’onze concerts i altres activitats paral·leles en vuit localitats de la comarca.

El festival es desenvoluparà entre el 3 de juliol i el 28 d’agost amb cites a les Borges Blanques, Arbeca, Torrebesses, el Cogul, l’Espluga Calba, la Pobla de Cérvoles, la Floresta i, com a novetat, els Torms. S’ha de destacar que el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses exhibeix des de principis d’aquest mes una exposició sobre la trajectòria vital i artística del mestre de la guitarra clàssica Emili Pujol, nascut a la Granadella el 1886 i mort a Barcelona el 1980.

El festival comptarà amb intèrprets espanyols i també de països com l’Argentina, Xile, Sèrbia, Rússia, Turquia o Suïssa. De fet, el concert inaugural el dia 3 de juliol a la plaça de la Independència de les Borges estarà protagonitzat pel guitarrista establert a Os de Balaguer Josep Manel Vega, acompanyat per la cantant i arpista suïssa Mia Ramer, amb els temes del seu pròxim treball conjunt, Unfinished Landscape. Entre les propostes singulars, el Centre d’Art Rupestre del Cogul acollirà el dia 7 d’agost un recital de la guitarrista Silvia Novales amb l’artista plàstic Josep Maria Rius Joma pintant en directe en diàleg amb la música.

Les claus

En vuit poblacions. El festival oferirà tres concerts a Torrebesses, dos més a Arbeca i un altre a les Borges Blanques, el Cogul, l’Espluga Calba, la Floresta, la Pobla de Cérvoles i els Torms, que s’estrena aquest any.

En solitari. El cartell musical comptarà amb propostes de joves talents de la guitarra com el rus Sergey Perelekhof, el turc Celil Refik o el vallesà Izan Rubio.

Amb altres instruments. També hi actuaran duos com Aramai (amb l’argentí Simón Maisano), les lleidatanes Dos de Lis (violí i guitarra) o Josep Manel Vega amb l’arpista suïssa Mia Ramer. A més d’un quartet de Costa Rica, l’ensemble del xilè Giancarlo Scevola o el quintet Dequera!, que retrà homenatge a Astor Piazzolla.

tracking