SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

La Granadella recupera l'Olea Terra amb dos concerts

Un recital líric dissabte vinent i cançó d'autor el 17 de juliol || Cites de proximitat després de la suspensió de l'any passat

Noguera, Gilart i Llauradó van presentar ahir l’Olea Terra.

Noguera, Gilart i Llauradó van presentar ahir l’Olea Terra.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Granadella recuperarà aquest estiu el festival Olea Terra –que l’any passat no va poder programar-se per la pandèmia– amb dos cites aquest dissabte vinent i el 17 de juliol que, seguint la filosofia del certamen, combinaran l’art, la música i les gastronomia en el marc del paisatge de les Garrigues. La nova alcaldessa de la Granadella, Atzara Noguera, i la tinenta d’alcalde d’aquesta localitat, Elena Llauradó, van presentar ahir a la diputació de Lleida la cinquena edició de l’Olea Terra, acompanyades del diputat provincial Joan Gilart.

Així, la primera de les dos jornades del festival se celebrarà aquest dissabte a l’església de Santa Maria de Gràcia, primer amb una visita guiada al temple i, posteriorment, amb un recital de la soprano Victorina Pérez, juntament amb Pau Elies, pianista i aquafonista (percussió sobre botelles plenes amb diferents quantitats de líquid).. La segona jornada de l’Olea Terra, el 17 de juliol, es traslladarà a l’antic dipòsit d’aigua de la Granadella, en una vetllada que culminarà amb un concert a càrrec del cantautor irlandès Brian Caffrey, al capdavant d’un trio juntament amb el guitarrista Jean Paul i el percussionista Àlex Gaspa.

A diferència d’anteriors edicions, aquest any el festival ha apostat per escenaris de proximitat en lloc de programar activitats en espais singulars del municipi, com camps d’oliveres o una balma. Atzara Noguera va explicar en aquest sentit que “les dos cites s’han programat en espais del nucli urbà per facilitar també d’aquesta manera l’accés de bona part dels veïns de la Granadella, d’edat avançada”.

Per la seua part, Elena Llauradó va destacar que Olea Terra uneix paisatge, cultura, oli i gastronomia en una proposta que, concentrada al nucli urbà, pot animar a assistir més públic”. Joan Gilart, al seu torn, va remarcar que, “a poc a poc, els municipis de Lleida volen tornar a la normalitat i apostes com aquestes ens ajuden a aconseguir-ho”.

Les entrades per a cada jornada costen 6 euros anticipada o 8 a taquilla (10 anticipada per als dos espectacles), ja a la venda a l’ajuntament i al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya.

tracking