SEGRE

EQUIPAMENTS OBRES

A licitació la rehabilitació de la façana del Museu de Lleida

L’accés a la zona afectada, tancat des del 2016, quan les façanes van registrar despreniments.

L’accés a la zona afectada, tancat des del 2016, quan les façanes van registrar despreniments.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal ha tret a licitació el contracte per a l’execució de les obres de rehabilitació completa de tres façanes i altres intervencions al Museu de Lleida després de set anys amb problemes i amb l’accés restringit a la zona afectada des del 2016.

El pressupost de les obres que recull el projecte ascendeix a 144.359 euros. Les tres façanes intervingudes són les que es troben a continuació de la plaça Pepita Raimundi, concretament la que té el rètol informatiu del museu i la rampa, la de la porta de càrrega i la que dona la cafeteria a continuació de les escales.

El projecte consisteix “en la retirada del sistema de façana ventilada d’aplacat de pedra i els seus elements d’ancoratge per executar un nou sistema de façana que mantingui la formalització compositiva, el cromatisme i la textura originals”.

Aquesta licitació arriba després de descartar-se intervenir de forma puntual i localitzada ja que les reparacions anteriors no han tingut el resultat esperat a causa d’una “execució deficient” a les zones necessitades de reparació en les quals es van col·locar “peces de baixa qualitat que amb el temps han acabat afectant peces situades al voltant”.

La proposta contempla també la reposició de fins a seixanta peces de la façana, la neteja de taques d’humitat i líquens situats a la part superior de l’edifici i les cobertes planes, la neteja de pintades i l’aplicació d’un tractament antigrafiti de la superfície de pedra fins a una altura determinada.

tracking